miercuri, 05 august 2020

USR Buzău: ,,Incompetență și nepăsare la Primăria Buzău” (P)

Vineri, pe 21 iunie, un breaking news dădea frisoane buzoienilor: o porțiune a podulului Marghiloman s-a prăbușit, blocând total circulația în zonă. Printr-un miracol nu au fost înregistrate victime. Podul, ce poartă numele primului ministru din anul 1918, Alexandru Marghiloman, arată ca după război! Nu, nu ca după Primul Război Mondial, în care omul politic Marghiloman a avut un rol decisiv, ci a unui război dus între incompetența autoritățior și timp.

Starea precară a podului este cunoscută de mai mulți ani, însă nu s-a făcut nimic. În bugetul pe 2019, a fost alocată suma de 54.000 lei pentru reabilitarea celor două pasaje: Metalurgica și Horticolei. Vă aducem la cunoștință că doar reclama pentru Drăgaica  a costat 126.050 lei. În condițiile în care Primăria Buzău expertizase toate podurile din Buzău, iar cu acest pod se afla doar în licitația de proiectare, și având în vedere gravitatea extremă a acestui eveniment, ne punem următoarele între­bări:

  1. Ce acuratețe au avut expertizele tehnice și dacă ele au pus în evidență pericolul prăbușirii?
  2. Dacă ele au fost corecte, de ce primarul Toma, știind de pericolul iminent, nu a cerut ajutorul autorităților de stat centrale pentru identificarea de soluții?

Dacă expertizele nu au fost corecte, înseamnă că oricând se poate produce un dezastru din cauza incompetenței celor care le-au făcut.

Este de neînțeles cum din toate intrările în municipiu a ales să reabiliteze doar Aleea Eroilor, acolo unde anul trecut a fost primit cu mare fast  Dragnea, primul pușcăriaș al țării.

Îi reamintim primarului că, înainte de petreceri (reclama Drăgaica – 126.050 lei, închiriere scenă, lumini și sonorozare Drăgaica – 126.000 lei), trebuie să aibă ca prioritate absolută siguranța cetățeanului, prin buna gestionare a bugetului.

loading...
error: Content is protected !!