miercuri, 27 mai 2020

UPDATE Hoți din auto surprinși în fapt de victimă, prinși de polițiști după o urmărire ca în filme pe Centura Buzăului

UPDATE

Indivizii prinși la Buzău după ce au încercat să tâlhărească doi comercianți, în zona Dedeman, sunt autorii mai multor infracțiuni comise pe teritoriul țării. În mașina cu care încercau să fugă indivizii, au fost găsite mai multe haine de blană furate din județul Iași. Indivizii erau împreună cu alți doi bărbați.

În după-amiaza zilei de 14 octombrie a.c., în jurul orei 17.00, un buzoian de 31 de ani a apelat S.N.U.A.U. 112 și a sesizat că, în urmă cu puţin timp, în timp ce se afla pe Şoseaua Nordului din municipiul Buzău a fost agresat de doi bărbaţi care au încercat să-i sustragă bunuri şi bani din autoturism.

Imediat după primirea sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă formată din poliţişti de investigaţii criminale, fiind demarate de urgență verificări pentru clarificarea situației și identificarea persoanelor indicate de apelant.

Din primele cercetări a rezultat că cei doi agresori s-ar fi deplasat cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, maşina fiind dată în consemn dispozitivelor din teren.

După aproximativ 30 de minute, autoturismul a fost găsit abandonat într-o zonă împădurită, limitrofă variantei ocolitoare a municipiului Buzău.

În apropierea autovehiculului, poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău au depistat doi argeşeni de 21, respectiv 30 de ani, cu privire la care s-a stabilit că erau ocupanţii ai maşinii respective.

Ulterior, în urma activităţilor de căutare desfăşurate de echipajele de ordine publică în zona împădurită, au fost găsiţi alţi doi ocupanţi, în vârstă de 18 şi 21 de ani, de asemenea din Argeş. Cei doi au fost recunoscuţi de către reclamant ca fiind cei care l-au agresat în încercarea de a sustrage bunuri.

În urma percheziţionării autovehiculului au fost găsite 25 haine din blană a căror provenienţă nu a putut fi justificată de către ocupanţii maşinii. Cercetările efectuate de poliţiştii buzoieni au stabilit că bunurile, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, fuseseră sustrase de pe raza judeţului Iaşi, fapta nefiind sesizată Poliţiei.

Împotriva tinerilor de 18 şi 21 de ani a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la tâlhărie. Cei doi urmează a fi prezentaţi unităţii de Parchet în vederea dispunerii măsurilor preventive.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor”, se precizează în comunicatul IPJ Buzău.

Polițiștii buzoieni au fost alertă luni seară după ce printr-un apel la 112 era anunțată o tentativă de jaf. S-a întâmplat pe Șoseaua de Centură a municipiului Buzău, în zona Dedeman. Un bărbat a sesizat că doi indivizi încearcă să sustragă geanta mătușii sale. Hoții au urmărit victima și au acționat într-un moment de neatenție. Au fost însă prinși în fapt, iar nepotul victimei i-a sărit în ajutor.  Acesta a cerut intervenția Poliției chiar în timp ce se lupta cu hoții. Indivizii au reușit însă să fugă fără să reușească să sustragă geanta în care femeia, o buzoiancă de 56 de ani, avea o sumă importantă de bani și documente.

Imediat, la nivel de IPJ s-a format o echipă de căutare, mașina cu care hoții se deplasau a fost reperată iar după o urmărire pe câteva sute de metri, a fost găsită abandonată în pădure în afara șoselei de centură, în zona pasarelei Nehoiu. În apropiere au fost găsiți și făptașii. Hoții sunt doi tineri de 18 și 21 de ani, din Băiculești, județul Argeș, și sunt cunoscuți cu antecedente penale similare, având la activ mai multe fapte de tâlhărie și furturi în mai multe județe. Aceștia erau însoțiți de alți doi indivizi, tot din Argeș, de 21 și 30 de ani.

Ei urmăresc comercianți și sustrag sume de bani din mașini. Așa s-a întâmplat și luni pe Centura Buzăului.

În urma audierilor, indivizii au fost reținuți.

loading...
error: Content is protected !!