miercuri, 27 mai 2020

Noul furnizor al cornurilor pentru elevi, aceeași Mărie cu altă pălărie

,,Aceeași Mărie, cu altă pălărie!”. Cam așa s-ar putea spune despre noua formulă de furnizori a cornurilor pentru elevii și preșcolarii din județul Buzău în cadrul Programului pentru școli.

Elevii din Buzău primesc din această săptă­mână cornuri fabricate la Galați, de firma care livrează biscuiții, dar și în Prahova. După ce Patisgal Galați a rămas singurul producător de cornuri și biscuiti pentru școlarii din Buzău, întrucât firma care  le producea în Turda s-a retras din programul guvernamental, reprezentanții societății au decis să subcontracteze o parte din contract. A fost găsită tot o firmă abonată la banii din programul guvernamental. Este vorba despre SC Lido Gîrbea SRL din județul Prahova. de distribuția produselor se va ocupa o societate din Puiești, județul Buzău, aceeași care a distribuit până acum merele din Polonia ambulate tot în Prahova.

La o simplă căutare în mediul online, găsim SC Lido Gîrbea SRL ca fiind unul dintre partenerii SC Logistic Media Pop Art SRL, care tocmai ce s-a retras din contractul din județul Buzău, în urma numeroaselor neregul constatate de autorități în derularea programului guvernamental.

Spre exemplu, în decembrie 2016, președintele Consi­liului Județean Harghita, Borboly Csaba, și-a exprimat nemulțu­mirea față de faptul că o firmă, care a câștigat licitația în cadrul Programului „Laptele și cornul”, nu produce, ci doar distribuie cornurile destinate copiilor, produsele fiind de proastă calitate și livrate, uneori, cu întârziere, potrivit zdp.ro. Mai exact, Logistic Media Pop Art câștigase licitația la Harghita, dar livra cornuri produse de Lido Gârbea.

„Acum, în Harghita se transportă cornuri, dar care nu sunt fabricate de cel care a câștigat licitația. Și firma care, la majoritatea localităților, a câștigat licitația pentru furnizarea cornului aduce din alt județ, de la altă firmă producătoare. Acest contract nu este un contract de logistică sau de taximetrie sau de transport, ci este un contract de furnizare și noi credem că nu este corect ce se întâmplă. Organele de specialitate ar trebui să își spună părerea, pentru că în privința a ceea ce conține acel corn, care este adus din județul Prahova, nimeni nu are acum nicio responsabilitate. Eu cred că, având în vedere și grija asupra sănătății copiilor, ar trebui clarificată această situație: cine răspunde dacă se întâmplă ceva care dăunează sănătății copilului? Cine răspunde dacă noi nu avem contract cu acea societate care produce cornul?”, declara Borboly Csaba.

El a recomandat ­comi­sarilor de la Protecția Consumatorului să fie foarte vigilenți și i-a cerut inspectorului școlar general să le spună directorilor să refuze trans­porturile de cornuri care vin cu întârziere de la firma respectivă.

În plus, Direcția de Sănătate Publică Harghita primise sesizări de la părință că acest corn este de proastă calitate, mai scriau jurnaliștii din Prahova.

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a sus­ținut, la rândul său, că res­pectivul corn nu poate fi consumat de către elevi, întrucât „este jalnic” și a recomandat studierea contrac­tului și trage­rea la răspunde a firmei, dacă aceasta nu își respectă obliga­țiile.

„Cred că acolo ar trebui puțin apăsată pedala și văzut de ce firma nu-și respectă obligațiile și ce sancțiuni contractuale există în contractul respectiv. Și, într-adevăr, dacă există probleme punctuale în unitățile de învățământ sau există sesizări ale părinților sau ale cadrelor didactice, acestea trebuie arătate și firmei res­pective – domnule, dacă nu-ți reînnoiești și nu-ți respecți clauzele contractuale, discutăm altfel. Eu cred că aici ar trebui umblat mai mult”, declara oficialul.

Producătorul incriminat era chiar din Prahova

Deși contractul era semnat între CJ Harghita și firma SC Logistic Media Pop Art SRL din Turda, având ca scop distribuția produselor din programul „Laptele și cornul”, aceasta, la rândul ei, cumpăra cornuri din Prahova, de la firma SC Lido Gîrbea SRL.

loading...
error: Content is protected !!