Politic

Universitarul buzoian Dragoş Mihael Ciuparu, demis din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării

Premierul Florin Cîţu continuă să demită demnitari pe care îi bănuieşte că s-ar număra printre susţinătorii lui Ludovic Orban. Astfel, luni, premierul a decis elibe­rarea din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a lui Dragoş Mihael Ciuparu, universitar cu origini buzoiene.

Dragoş Mihael Ciuparu, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică în cabinetul condus de Emil Boc şi secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării în guvernul Ludovic Orban, este doctor în chimie, fost cercetător la Yale University, este originar pe linie paternă din Tega (comuna Pănătău) şi a fost unul dintre membrii Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, revocat din funcţie alături de toţi membrii acestui organism chiar în ziua în care au fost chemaţi să se pronunţe asupra suspiciunilor de plagiat din lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta.

La acel moment, acesta spunea, într-o declaraţie pe care a acordat-o în exclusivitate pentru OPINIA, că plagiatul fostului premier este atât de evident pentru oricine încât „se vede de pe Lună”. El a relatat şi cum s-au petrecut ostilităţile în ziua de 29 iunie 2012: „Aflasem de cu seară, de la televizor, că s-ar fi emis un ordin de desfiinţare a Consi­liului General. Când ne-am întrunit, ne-am uitat în Monitorul Oficial, nu fusese publicat nimic, aşa că ne-am apucat de treabă. Nu după mult timp, au venit la comisie secretarul de stat pe învăţă­mântul universitar şi un consilier al ministrului, apoi a venit ministrul în persoană, s-a bătut apa în piuă pe diverse teme, până când a apărut în Monitorul Oficial ordinul de reorganizare al Consiliului. Noi apucaserăm să ne pronunţăm, că 85 de pag­ini din teza de doctorat a domnului Ponta sunt copiate fără citarea şi indicarea sursei. Indiferent ce s-a întâmplat apoi, adevărul nu poate fi schimbat, se vede de pe Lună, se înca­drează perfect în definiţia plagiatului. Este un punct de vedere al 14 oameni, iar dacă cineva crede că acest verdict s-a dat din partizanat politic, înseamnă că nimeni nu poate da un alt verdict sănătos. Doar dacă domnul Ponta îşi rescrie teza de doctorat”, declara profesorul universitar Dragoş Mihael Ciuparu, la acea oră prorector al Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti.

 

Articole similare