Fără categorie

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, evenimentele ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

BOBAS 2023

În data de 17 iunie, Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” organizează mitingul aerian „BOBOC AIR SHOW – BOBAS 2023”, eveniment unic anul acesta în cadrul Forțelor Aeriene Române, desfășurat sub egida a „110 ani de Aeronautică Militară Română”. Buzoienii sunt așteptați în număr cât mai mare, începând cu ora 9.00, la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Aeriene Boboc.

Festivalul Național „Benone Sinulescu”

Ajuns la cea de-a cincea ediție, Festivalul Național Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu”, unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din România, va avea loc în zilele de 17 și 18 iunie, pe scena Târgului Drăgaica, Buzău.

Evenimentul este organizat în fiecare an de către Centrul Cultural  și Educațional „Alexandru Marghiloman” și Primăria Municipiului Buzău, în memoria regretatului artist Benone Sinulescu, simbol al muzicii populare românești care s-a stins din viață în luna noiembrie a anului trecut. Marele artist a lăsat în urma sa o colecție veritabilă de cântece populare de referință, pentru care milioane de români l-au iubit, l-au ascultat și l-au admirat. Dintre acestea amintim melodii precum „Radu mamii, Radule”, „Un bujor și-o garofiță” sau „Măi Buzău râu înspumat”. Cariera sa muzicală a fost apreciată, de asemenea, pentru colaborările muzicale de succes pe care le-a avut de-a lungul timpului cu numeroși artiști precum Irina Loghin sau trupa etno Ro-mania.

Programul artistic al celor două zile de festival va începe în jurul orei 17.00 și le va oferi tuturor celor prezenți oportunitatea să petreacă în compania artiștilor până după ora 22.00. Prezentatorul festivalului, Sorin Ghilea, va întreține atmosfera pe parcursul celor două zile, iar cunoscutul prezentator de televiziune, Dan Negru,  va prezenta Gala de premiere, în calitate de invitat special, așa cum a făcut-o încă de la prima ediție a festivalului.

SportsPub

Finalul săptămânii aduce la Buzău o porție serioasă de râs. Teo Nedelcu, Mane Voicu, Geo Adrian și Edi Moise, vin cu glume bune și cu soare, odată cu vacanța cea mare. Ei promit că se va lăsa cu râs, ca de fiecare dată, numai noi să fim pregătiți să putem duce câte hohote îți aduc oamenii aceștia. Prin urmare, pe 18 iunie, începând cu ora 20.30, cei patru comedianți vor urca pe scena Sports Pub plini de povești personale și întâmplări unice, binedispunând publicul ca în finalele de umor unde s-au remarcat și anul trecut.

Retro aplicație militară la Buzău

Pasionații de vehicule istorice organizează cea de-a III-a ediție dedicată autospecialelor și vehiculelor militare istorice, în perioada 16-18 iunie. Celelalte două ediții au avut loc la Pitești și au fost evenimente de o zi. Acum, în urma eforturilor organizatorilor, evenimentul se va desfășura pe Valea Haleșului, unde sunt și câteva obiective turistice. Prin urmare, evenimentul va fi desfășurat puțin mai jos de Tabăra de Sculptură de la Măgura.

Aproximativ 25 de echipaje vor participa la acest eveniment, formate din membri Retromobil Club România. Așadar, buzoienii care vor să vadă vehicule vechi și de peste 70 de ani și care au fost restaurante pentru a putea fi din nou puse pe drumuri  sunt așteptați la retro aplicația militară.

Cu eforturi mari, dar generate de pasiune s-au putut readuce pe drumuri un Willys M38A1 und Dodge (ambulanță) din 1950, un Zis din dotarea Forțelor Aeriene Române din 1955, câteva ARO M461, cuoscute și ca IMS, o replică a mașinilor de Miliție, câteva SR 132 -Carpati, un foarte frumos TV12 de transmisiuni cu toate dotările care face deliciul tuturor pasionaților de radio-amatorism  și al copiilor la paradele din județele limitrofe.

Muzeul Județean Buzău

  • Expoziția temporară „Remember Mihaela Runceanu”  include o parte din ținutele de scenă ale artistei, diplome, scrisori, o impresionantă colecție de fotografii, precum și alte obiecte ce au aparținut Mihaelei Runceanu. Totodată, vizitatorii vor putea experimenta atmosfera muzicală a anilor ’80. Scopul acestui proiect expozițional este de a face cunoscută tinerilor personalitatea și cariera muzicală a inegalabilei interprete buzoience, dar şi readucerea în memoria publicului, contemporan cu Mihaela Runceanu, a activităţii sale artistice.
  • Expoziția interactivă „Moștenirea civilizației Gumelnița privită dintr-o perspectivă 3D și 2D”, permite vizitatorilor să descopere, prin intermediul tehnologiilor moderne, aspecte din viața oamenilor preistorici şi rămâne deschisă până pe 1 iulie 2023.
  • Expoziția panotată „Splendid Costumes of Chinese Ethnic Groups”, organizată în parteneriat cu Ambasada Republicii Populare Chineze. Aceasta cuprinde imagini ale costumelor tradiționale a 56 de minorități etnice ce locuiesc pe teritoriul Republicii Populare Chineze.

Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă”

Expoziţia temporară „Oamenii satelor”, realizată de către fotograful-documentarist Patricia Marina Toma, absolventă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, ilustrează viața cotidiană a bătrânilor din satele zilelor noastre şi rămâne deschisă la Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă” până pe 13 septembrie 2023. Proiectul expoziţional include 12 panouri, o instalație de obiecte şi un film documentar.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker