Politic

Care au fost primele declarații ale lui Marcel Ciolacu în calitate de premier

Liderul Partidului Social Democrat a făcut joi, 15 iunie, primele declarații după ce guvernul condus de acesta a trecut de votul de învestitură din Parlament.

„Este o perioadă scurtă, va trebui începând de astăzi să punem în aplicare programul de guvernare asumat. Sunt ferm convins că dacă vom continua în această bună credință și vom asigura această stabilitate politică, în 2024 România nu va pierde ce este cel mai important în acest moment. Faptul că trebuie să facă reforme. Fără reforme, România nu va înainta mai departe în direcția în care ne dorim cu toții”, a afirmat Marcel Ciolacu la Parlament.

Noul premier este de părere că fiecare lider a avut o parte din vină pentru retragerea UDMR din coaliție: „Sunt ferm convins că vom găsi împreună resursele umane, nu neapărat politice, de a depăși acest moment. Îmi pare rău către ei, n-am reușit să găsim consensul. E foarte ușor să căutăm vinovații. Fiecare dintre noi a avut partea lui de vină, dar toți trei am avut bună credință. Lucrurile nu se termină nici azi nici mâine”, a adăugat Ciolacu.

Acesta fost întrebat apoi dacă poate oferi o garanție că statul nu va pierde banii din PNRR. „Haideți să depășim cererea II și III. Știți mecanismul foarte bine, vedem ce vine din cererea II, care sunt obiecțiile Comisiei. Lăsați-ne să intrăm în detalii. Mâine (vineri, 16 iunie, n.r.), împreună cu Nicolae Ciucă avem întâlnire cu ministrul Fondurilor Europene unde vom lua toate jaloanele”, a afirmat acesta.

Premierul a subliniat apoi că eliminarea pensiilor speciale va avea loc până la finalul acestei sesiuni parlamentare, respectiv finalul lunii iulie, iar în ce privește relația cu președintele Klaus Iohannis, Ciolacu a afirmat că este „o relație instituțională și de respect”.

Marcel Ciolacu a fost întrebat apoi de către jurnaliști despre studiile sale; el a spus că a luat nota 9 la licență și a subliniat că nu are probleme cu doctoratul, pentru că a fost exmatriculat și nu l-a dat niciodată. „Este singurul lucru neterminat din viața mea. După ce mă las de politică vă promit că termin și doctoratul”, a afirmat Ciolacu.

Guvernul condus de liderul social-democrat Marcel Ciolacu a trecut joi, 15 iunie, de votul de învestire cu 290 de voturi „pentru”, îndeplinind astfel rotativa guvernamentală.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker