Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraş în week-end şi să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziţii, filme şi competiţii sportive? OPI­NIA îţi prezintă, la fiecare sfârşit de săptămână, programul evenimentelor ce vor avea loc începând de vineri şi până duminică.

Festivalul Fructelor de Mare la Buzău

 • De vineri, 1 octombrie, pe platoul din Piaţa Dacia, începând cu ora 12.00, buzoienii sunt aşteptaţi la „Festivalul Fructelor de Mare”, un eveniment culinar dedicat dulciurilor turceşti, fruc­telor de mare şi bucătăriei cu specific turcesc.

Până duminică, 3 octombrie, buzoienii pot savura creveţi cu tequila şi Lime, homar cu sos olandez, baby caracatiţă, salată caldă de fructe de mare, paella şi multe altele. Festivalul va fi pe platoul din Piaţa Dacia până duminică, la ora 22.00.

Turneul Naţional „Oglinzi”

 • Vineri, la ora 18.00, Turneul Naţional „Oglinzi” ajunge la Buzău, la Vila Albatros a Centrului Cultural „Alexandru Marghi­loman”. Buzoienii îi vor întâlni pe maeştii muzicii clasice, chitaristul Costin Soare şi violonistul Valen­tin Şerban.

Expoziţia de fotografie „Lux Aeterna”

 • Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” găzduieşte din 28 septembrie, vernisajul expoziţiei de fotografie abstractă „Lux Aeterna” a fotografului buzoian Iulian Stoica. Buzoienii o pot vedea până pe 17 octombrie, la Vila Albatros.

Expoziţia este prima din Buzău şi a doua din România de NFT-uri impostate după fotografii de Alexandru Stoica.

Acţiune de ecologizare

 • Buzoienii care vor să facă o faptă bună sunt invitaţi să participe la o acţiune de ecologizare pe râul Buzău, sâmbătă, 2 octombrie. Acţiunea începe la ora 10.30 din dreptul stadionului din oraşul Pătârlagele, urmând ca timp de aproximativ două ore voluntarii să strângă deşeurile acumulate pe malurile râului.

Săptămâna Teatrului Tâ­năr, Ediţia a VIII-a

 • Buzoienii sunt invitaţi să ia parte la un festival de teatru tânăr, ajuns la ediţia a VIII-a, ce se desfăşoară în perioada 29 septembrie-3 octombrie. Spectacolele se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Astfel, vineri, 1 octombrie, Teatrul „Regina Maria”, Oradea – Trupa „Iosif Vulcan” pune în scenă „Genul acuzativ” în regia lui Mimi Brăescu, în Sala Teatrului „George Ciprian”, începând cu ora 19.00.
 • Sâmbătă, 2 octombrie, la Sala Consiliului Judeţean Buzău, începând cu ora 11.00, buzoienii vor putea vedea un spectacol în regia Oanei Răsuceanu, „S.O.S. dispar poveştile”, un spectacol pentru copii pus în scenă de Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă. Timp de o oră şi zece minute, Sala Consiliului Judeţean va prinde culoare!
 • Tot sâmbătă, dar de la ora 19.00, în Sala Teatrului „George Ciprian” buzoienii vor avea două ore şi 40 de minute de „Emisie: Titanic Vals (în direct la microfon)”, după Tudor Muşatescu, în regia lui Matei Lucaci-Grunberg. Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea va fi cel care va pune în scenă piesa. Acest spectacol urmăreşte realizarea unei transmisii de teatru radiofonic şi pătrunde în culisele acesteia.
 • Duminică, în ultima zi de teatru tânăr, la ora 11.00, la Sala Consiliului Judeţean Buzău, Asociaţia Cultură prin Educaţie şi Artă pune în scenă un nou spectacol pentru copii. „Carina pe drumul spre casă” este un spectacol de Oana Răsuceanu.
 • Săptămâna Teatrului tânăr se termină duminică, 3 octombrie, cu un spectacol oferit de Teatrul „Toma Caragiu”, Ploieşti, în regia şi muzica lui Vlad Trifaş, începând cu ora 19.00 la Sala Teatrului „George Ciprian”.

Preţul unui bilet întreg este 50 de lei, iar pensionarii şi elevii beneficiază de reducere, preţul unui bilet fiind 35 de lei pentru pensionari, respectiv 20 de lei pentru elevi.

Competiţii sportive

 • Vineri, de la ora 15.00, CSM Râmnicu Sărat întâl­neşte echipa Aerostar Bacău pe Stadionul Municipal, în Liga a 3-a.
 • Sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 11.00, buzoienii se pot bucura de un meci de fotbal în Liga a 2-a. FC Buzău împotriva Viitorului Târgu Jiu, pe Stadionul Gloria.
 • Tot sâmbătă, dar de la ora 15.00, Metalul Buzău şi Viitorul Ianca vor juca pe Stadionul Metalul, în Liga a 3-a.
 • Duminică, de la ora 17.30, buzoienii vor avea parte de handbal masculin, în Liga Naţională. HC Buzău întâlneşte Politehnica Timi­şoara la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”

Articole similare