Sport

Un titlu naţional şi un argint la Naţionale pentru judoka de la Metalul!

La sfârşitul săptămânii trecute, Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu a găzduit Campionatul Naţional de Judo U13–U15, eveniment sportiv la care au participat aproape 850 de judoka legitimaţi la 90 de cluburi din ţară. Printre participanţi, s-au numărat şi sportivi de la Metalul Buzău, iar rezultatele lor au fost de top.

Radu Săftoiu a cucerit medalia de aur şi titlul naţional la categoria 55 de kg, iar Ariana Vasile a devenit vicecampioană naţională la categoria 52 kg. O altă sportivă a clubului buzoian, Clara Badea, mai mică de vârstă (U12), s-a clasat pe locul 5, fiind foarte aproape de o medalie de bronz. În fine, un rezultat bun a fost şi pentru Alexandru Marin, locul 7 la final.

Radu Săftoiu, noul campion naţional, este elev în clasa a 5-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Ariana Vasile învaţă la Şcoala „George Emil Palade”, Clara Badea, la Şcoala Generală nr. 11, iar Alexandru Marin la Şcoala Generală nr. 7. În cazul lor, dar şi al celorlaţi sportivi participanţi, antrenoarea Ioana Nicola a ţinut să mulţumească în mod special profesorilor pentru înţelegerea dovedită şi sprijinul acordat în pregătirea şi participarea copiilor la acest concurs.

Pentru judoka de la Metalul urmează o nouă provocare, Campionatul Naţional U12-U14 de la Braşov, din perioada 3-5 iunie.

Articole similare