Sport

Un punct, ca să n-o luăm de la capăt

Gloria are nevoie de o remiză, azi, cu Slobozia

După ce, în ajunul Paștelui, Gloria n-a reușit să încheie socotelile promovării la Cisnădie, buzoienii au azi, încă o dată, ocazia de a promova matematic. Slobozia, echipă deja în Superligă de câteva etape, vine la Buzău pentru un meci pe care toată lumea din târg îl va ține minte mulți ani, indiferent de rezultat. Băieților din Crâng le ajunge un singur punct pentru a promova matematic, iar premisele sunt din cele mai bune, întrucât ialomițenii – o echipă care, de altfel, se respectă – nu mai au niciun obiectiv. Evident, este greu de crezut că Unirea se va da la o parte, însă, undeva în subconștient, fotbalistul român are tendința de a o lăsa mai moale atunci când se vede cu sacii în căruță.

Punctul de care atât de multă nevoie Buzăul ar duce-o matematic și pe Gloria în Superligă, întrucât între echipa locală și Csikszereda sunt cinci lungimi în clasament. Elevii lui Prepeliță nici măcar nu trebuie să se mai gândească la faptul că și ciucanii se pot împiedica la Hunedoara, un teren unde se câștigă extrem de greu.

În acest sezon, Gloria și Unirea s-au întâlnit de două ori, de fiecare dată pe terenul ialomițenilor. În sezonul regular, Buzăul a învins cu 1 la 0, iar în play-off meciul s-a încheiat la egalitate, 1 la 1.

Ar fi prima promovare în primul eșalon pentru actuala entitate a clubului buzoian și a patra, dacă le socotim pe cele  din sezoanele ’77-’78, ’83-’84 și 2006-2007.

Meciul dintre Gloria și Unirea se joacă azi, de la 19.00. Biletele costă 15 lei.

Articole similare