Actualitate

Un focar de pestă porcină stins, altul deschis

Ca urmare a îndeplinirii condițiilor tehnice necesare precum și a primirii rezultatelor negative la testarea serologică pentru pesta porcină africană a porcilor din zonele cu restricții prin prezentul, reprezentanții DSVSA Buzău au anunțat astăzi stingerea focarelor de pestă porcină africană de pe raza UAT Poșta Câlnău implicit ridicarea măsurilor dispuse în zonele cu restricții.

La această dată, Pesta Porcină Africană evoluează în județul Buzău în 2 focare din exploatații non profesionale, declarate în 2 localități, respectiv satul Racovițeni – comuna Racovițeni, și extravilanul satului Cilibia dar pe raza UAT C.A. Rosetti.

A fost însă confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane la un mistreț găsit mort pe fondul de vânătoare 26 Umbrărelu, în zona UAT Căneștinumărul cazurilor de PPA la porcul mistreț ajungând astfel la cincisprezece  pe raza fondurilor de vânătoare 26 Umbrărelu (1 caz) 39 Breazău (1 caz), 44 Câlnău (2 cazuri), 27 Berca (3 cazuri), 41 Beceni (4 cazuri), 42 Aldeni (2 cazuri) și 45 Dedulești (2 cazuri).

Prin aplicarea eficientă a măsurilor de combatere a PPA au fost stinse până la această dată 18 focare.

Până la sfârșitul lunii vor fi demarate și finalizate acțiuni similare și în zonele focarelor din sat Racovițeni – Comuna Racovițeni și extravilanul satului Cilibia (pe raza UAT C.A. Rosetti). Astfel, în condițiile în care toate probele de sânge recoltate de la porcii domestici vor avea rezultat negativ la testarea serologică, și nu vor mai apărea alte situații epidemiologice specifice, în cel mai scurt timp posibil pe raza județul Buzău nu vor mai exista focare de pestă porcină africană la porcul domestic, mai spun reprezentanții DSVSA Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker