Actualitate

FOTO/VIDEO Șoferul microbuzului lovit de tren, în stare critică. O femeie a murit în spital, alta este în stare gravă

UPDATE 

Trei persoane rănite în accidentul de la Bâlhacu au cerut astăzi să fie externate. 

UPDATE Una dintre femeile internate pe ATI, o tânără de 24 de ani, a decedat. 

În total, patru persoane au decedat până acum în urma accidentului de pe calea ferată. Este vorba despre două femei de 24 și 68 de ani din Galați si de doi bărbați de 24 și 36 de ani. Dintre pasagerii răniți, 3 sunt femei și restul bărbați. Cinci sunt din Vrancea, patru din Galați și restul din Brăila.

Șoferul este un vrâncean de 50 de ani.

Multe semne de întrebare în urma accidentului grav de luni seară de pe DN2E85, la trecerea peste calea ferată de la Bâlhacu, comuna C.A.Rosetti, în care trei oameni au murit iar alte 13 sunt răniți grav, trei fiind în stare critică. Este vorba despre șoferul microbuzului  lovit de tren, un bărbat de 50 de ani, din Vrancea, care este internat pe secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean Buzău, cu șanse mici de supraviețuire, și despre două femei, una internată pe ATI iar cealaltă transferată încă de azi-noapte la Neurochirurgie la Ploiești. Celelalte victime sunt stabilizate, potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă, toate având traumatisme cranieie, toracice și de membre. 15 medici au fost chemați azi-noapte la spital după activarea planului roșu de intervenție de către ISU.

Victimele erau din Brăila, Galați și Vrancea și se întorceau de la muncă din Franța și Germania. Toți erau așteptați acasă de rude. După accident, unii au reușit să-și sune familiile și să anunțe nenorocirea.

Microbuzul plecase din Oradea și trebuia să ajungă până la Tişiţa, judeţul Vrancea.

Imagini amator

Se presupune că șoferul mașinii ar fi adormit la volan sau i s-ar fi făcut rău chiar în momentul în care trebuia să traverseze calea ferată, lovind barierele lăsate deja. Acesta ar fi fost și momentul în care microbuzul a fost lovit în plin de trenul care circula pe ruta București Nord – Galați. Anchetatorii nu confirmă însă că șoferul mașinii adormise. Există și posibilitatea ca atenția să-i fi fost distrasă de la drum, dar se vorbește și că șoferul a rămas blocat pe șine după ce a încercat să se strecoare printre bariere. A lovit una însă nu a mai reușit să treacă și de cea de-a doua.

Din primele date, accidentul s-a produs pe fondul nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată prevăzută cu semnale acustice şi luminoase şi semibariere pe DN 2B, în afara localităţii Bâlhacu. Impactul s-a produs între un microbuz şi un tren care circula în zonă. Au rezultat 3 persoane decedate şi 13 răniţi grav. Se pare că microbuzul se deplasa din direcţia Oradea către Tişiţa, iar mare parte din pasageri proveneau din localităţi învecinate acestei destinaţii. În momentul accidentului, barierele erau coborâte, iar semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Microbuzul era în cursă, era testat şi deţinea licenţă de transport regulamentar. Continuăm cercetările să vedem în ce condiţii s-a efectuat acest traseu„, a declarat şeful Poliţiei Rutiere Buzău, comisarul şef Silviu Dinu.

Imaginile de la locul accidentului sunt cumplite. Oameni striviți ori sfârtecați în urma coliziunii.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker