sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Un buzoian de 75 de ani a plecat din spital după ce a fost confirmat cu Coronavirus

Un buzoian de 75 de ani s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea comba­terii bolilor după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, a creat panică printre cadrele me­dicale din Secția Gârlași a Spitalului Jude­țean.

Bătrânul fusese diagnosticat cu Covid 19, însă a ales să părăsească spitalul fără să ceară acordul cadrelor medicale. Polițiștii l-au găsit acasă, însă nu va scăpa de rigorile legii.

,,În cursul zilei de vineri, în urma sesizării unui cadru medical angajat al unei unități spitalicești din municipiul Buzău cu privire la faptul că un buzoian diagnosticat cu noul ­Coro­navirus, ar fi părăsit incinta spitalului fără încuviințarea cadrelor medicale, polițiștii au demarat de îndată ­veri­ficări pentru depistarea acestuia.

Astfel, polițiștii au stabilit că este vorba de un bărbat în vârstă de 75 de ani, din municipiul Buzău, iar persoana a fost dată în consemn tuturor efectivelor de ordine publică aflate în serviciu.

În urma verificărilor, buzoianul a fost găsit la domiciliul său.

Acum, bărbatul este cercetat de polițiști, sub coordonarea parchetului, pentru săvârșirea infracțiunii de <zădărnicirea combaterii bolilor>, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 din Codul Penal”, au precizat reprezentanții IPJ Buzău.

Bărbatul le-a spus oamenilor legii că a crezut că poate să rămână în izolare la domiciliu. Buzoianul este însă cunoscut și cu comorbidități.

 

loading...
error: Content is protected !!