duminică, 17 ianuarie 2021

Un buzoian de 19 ani s-a dat drept polițist și i-a luat telefonul mobil unui puști

Un tânăr buzoian a juns în arest după ce s-a dat drept polițist și a sustras telefonul unui copil. Fapta a fost sesizată Poliției de tatăl minorului, pe 29 noiembrie.

Polițiștii, cei reali de data aceasta, au stabilit faptul că în seara de 28 noiembrie, tânărul de 19 ani l-ar fi văzut pe copilul de 13 ani când aprindea o petardă. Speculând momentul, individul i-a arătat copilului o legitimație și l-a amenințat că riscă o  amendă de 5.000 lei, însă, ca să nu-l amendeze, poate să-i dea telefonul mobil. Tânărul, prezentându-se drept polițist, s-a prefăcut că vorbește chiar și cu mama minorului, spunându-i puș­tiului că aceasta ar fi acceptat înțelegerea.

Tatăl copilului și-a dat seama de înșelăciune și a anunțat autoritățile. „Bănuitul ar fi indus în eroare persoana vătămată – un minor în vârstă de 13 ani, din Buzău, prin folosirea de calități mincinoase și l-ar fi determinat să îi dea telefonul mobil. Față de bănuit polițiștii au luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului”, precizează reprezentanții IPJ Buzău.

 

loading...
error: Content is protected !!