Sport

Ultima etapă a turului în Liga a 3-a

Rm. Sărat – Focşani, Ianca – Metalul, Limpeziş – Dinamo Bacău

Liga a 3-a a ajuns la finalul turului, nu însă şi al sezonului, odată cu partidele etapei a 9-a, programate vineri şi sâmbătă. În seria a 2-a, vineri, în prologul ultimei runde din tur, Municipalul râmnicean este gazda unui meci de care pe care, CSM – CSM Focşani. Deja campioană a turului, Metalul merge la Plopu, în judeţul Brăila, pentru meciul cu Ianca, în timp ce Voinţa Limpeziş o aşteaptă în vizită pe Dinamo Bacău. Aceste ultime două partide se joacă sâmbătă.

CSM RM. SĂRAT – CSM FOCŞANI, vineri, de la 15.00

Ultima etapă a turului se deschide chiar cu cel mai interesant meci. Două dintre protagonistele din Top 4 în acest moment, CSM Rm. Sărat şi CSM Focşani, se întâlnesc într-o partidă în care doar una are garanţia că va rămâne pe loc de play-off la jumătatea sezonului regulat. După un eşec cu Braniştea şi un egal cu Ianca, Focşaniul, mare favorită la play-off şi promovare, poate ieşi din grupa celor patru dacă nu bate la Rm. Sărat! Braniştea este la un singur punct în spate şi are de îndeplinit o formalitate în această etapă, la Brăila. Presiune mare, deci, pe umerii lui Marius Tîrîlă şi ai băieţilor săi, capabili, însă, să-şi transforme iarăşi terenul într-o redută greu de cucerit.

VIITORUL IANCA – METALUL BUZĂU, sâmbătă, de la 15.00

O primă jumătate de campionat cum n-a mai fost alta se încheie pentru Metalul la Plopu, în Brăila, unde echipa buzoiană o va întâlni pe Viitorul Ianca. Cu doar două puncte pierdute pe parcursul turului, la Rm. Sărat, Metalul vrea să-şi ornamenteze această performanţă cu o nouă victorie şi să-şi consolideze prima poziţie în clasament.

„Meciul cu Ianca este foarte important pentru noi. Mergem să câştigăm pentru a păstra această diferenţă de puncte faţă de locul 2. Avem o serie bună, cu victorii consecutive, dar nu trebuie să ne relaxăm. Trebuie să tratăm fiecare meci cu seriozitate maximă”, a spus fundaşul Metalului, Andrei Bobaru.

VOINŢA LIMPEZIŞ – DINAMO BACĂU, sâmbătă, ora 15.00

Campioana judeţeană încheie pe teren propriu prima parte a campionatului cu un meci împotriva vecinei de clasament, Dinamo Bacău. Poate ca avantajul terenului propriu şi susţinerea suporterilor să fie un avantaj, iar Voinţa Limpeziş să mai adune punct sau puncte la zestrea atât de sărăcăcioasă din clasament.

Liga a 3-a, Seria a 2-a – Etapa a 9-a

 • CSM Rm. Sărat – CSM Focşani
 • Dacia Brăila – Unirea Braniştea
 • Sporting Lieşti – Aerostar Bacău
 • Voinţa Limpeziş – Dinamo Bacău
 • Viitorul Ianca – Metalul Buzău

Clasament

 1. METALUL 22 p.
 2. Aerostar 17 p.
 3. Rm. Sărat 17 p.
 4. Focşani 14 p.
 5. Braniştea 13 p.
 6. Ianca 11 p.
 7. Lieşti 9 p.
 8. Dinamo Bacău 4 p.
 9. Limpeziş 4 p.
 10. Brăila 1 p.

Articole similare