duminică, 07 martie 2021

Tur virtual al frumuseților județului Buzău la cel mai așteptat eveniment de promovare turistică

Consiliul Județean Buzău va participa luna viitoare la Târgul de Turism al României. Având în vedere restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, organizatorul, Romexpo, a decis ca a 44-a ediție a evenimentului să fie organizată virtual, pe o platformă online special concepută.

,,Județul Buzău este recunoscut pentru existența unor obiective turistice care merită să fie promovate și cunoscute de întreaga țară. De asemenea, chiar dacă anul 2020 a fost un an dificil pentru desfășurarea activităților turistice, Consiliul Județean Buzău și Muzeul Județean Buzău au reușit să reabiliteze și să modernizeze două muzee foarte importante pentru promovarea turistică a județului nostru: Casa Vergu Mănăilă (Muzeul de etnografie) și Muzeul Chihlimbarului (Colți). Aceste muzee redeschise și modernizate trebuie să fie cunoscute publicului larg. Un alt eveniment de o importanță deosebită, ce a marcat anul 2020 pentru turismul buzoian, a fost depunerea documentației pentru obținerea statutului de Geoparc UNESCO pentru Geoparcul Ținutul Buzăului (…) Toate aceste evenimente și noutăți menționate mai sus trebuie să fie cunoscute, iar platforma virtuală unde se va desfășura Târgul de Turism ne oferă oportunitatea de a interacționa din nou cu vizitatorii, de a prezenta obiectivele turistice din județul Buzău și de a invita oamenii să viziteze locurile de poveste”, se precizează în referatul președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, la proiectul de hotărâre prin care se cere acordul consilierilor județeni pentru participarea instituției la evenimentul care se va desfășura în perioada 18-21 februarie.

Participarea Consiliului Județean Buzău la Târgul de Turism al României s-a dovedit a fi un succes în fiecare an, acesta fiind locul ideal de întâlnire între cerere și ofertă, între expozanți și vizitatori. Platforma special creată pentru ediția din acest an este dedicată atât agențiilor de turism, participărilor internaționale și serviciilor turistice, cât și zonelor turistice din România, prin intermediul unităților administrativ teritoriale, consiliilor județene, primăriilor, asociațiilor și oficiilor de turism. Platforma virtuală dă ocazia expozantului de a intra în interacțiune directă cu potențialul vizitator, devenind astfel un instrument de marketing foarte puternic. Este esențială participarea Consiliului Județean Buzău la acest târg virtual, deoarece este un instrument de promovare complex și care are, din punct de vedere al accesibilității, adresabilitate extinsă. Un aspect foarte important este legat de interacțiunea dintre vizitatori și reprezentanții Consiliului Județean Buzău. Prin intermediul pachetului de servicii propus, Consiliul Județean Buzău va beneficia de stand 3D, vizibilitate crescută a județului Buzău, prezentarea unei descrieri a județului Buzău, prezentarea obiectivelor turistice din județ, contact direct cu vizitatorul prin chat sau video call, publicarea unui spot de promovare turistică a județului Buzău, afișarea posibilităților de petrecere a timpului liber în județul Buzău, a traseelor turistice, a circuitelor, ­feedback de la vizitatori în timp real.

,,Așa cum regăsim și în oferta organizatorului, standurile virtuale sunt integrate în pavilionul virtual/zona expo; cu un click, vizitatorul se poate plimba virtual prin pavilion și poate vizita standul dorit; vizitatorul accesează standurile pe baza mai multor criterii de căutare din tematica târgului și din market place, selectează și stochează expozanții/atracțiile turistice favorite. Vizitatorul are acces facil și rapid la pavilionul virtual din confortul propriei case. Târgul de Turism al României oferă la această ediție o experiență unică, oferind posibilitatea unei interacțiuni video call sau chat cu vizitatorii, men­ținând astfel contactul direct pentru promovarea zonelor turistice din județul Buzău”, precizează șeful Serviciului promovare și dezvoltare a turismului, a imaginii județului, cooperare internațională și mass-media, Ana Maria Dobrescu, în raportul la proiectul de hotărâre.

loading...
error: Content is protected !!