Actualitate

Tupeu de traficant de droguri: s-a cerut afară din arest ca să-și serbeze ziua de naștere cu familia

Ori arest la domiciliu ori permisiunea de a părăsi arestul preventiv pentru o zi pentru a-și serba ziua de naștere în familie! Ce- rerea halucinantă a fost făcută de un tânăr râm­nicean, prietenul de afaceri ilegale cu droguri de risc și cu substanțe psihoactive a unui candidat PNL la ale­gerile locale, de anul trecut, de la Ziduri

Cum era de așteptat, instanța a respins cererile la pachet: „Respinge ce- rerea formulată de inculpatul Michiu Răzvan Diamandi privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, ca nefondată. Respinge ce- rerea formulată de inculpatul Michiu Răzvan Diamandi privind acordarea permisiunii de a părăsi Centrul de Reținere și A­restare Preventivă pentru 24 de ore, pentru a-și serba ziua de naștere în cadrul familiei, ca neîntemeiată”, se precizează în hotărârea Tribunalului Buzău. Decizia poate fi contestată.

La începutul lunii apri­lie, în urma perche­zițiilor efectuate de procu­rorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile cinci persoane: Petronel Evelin Costache, fost candidat PNL la Consiliul Local Ziduri, un alt localnic din Ziduri, Robert Trandafir, un tânăr din Rm. Sărat, Răzvan Diamandi Michiu, Gicu Sipică din Rușețu și Constantin Brică din Bră­ila. Zece buzoieni, doi bucureșteni și un brăilean au fost conduși la audieri la DIICOT Buzău în urma perchezițiilor desfășurate pe raza județelor Buzău și Brăila, dar și în municipiul București, într-un dosar ce vizează traficul de droguri de risc și cu substanțe psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, din 2020 și până la momentul perchezițiilor, 13 persoane, cu vârste cu­prinse între 18 și 50 de ani, s-ar fi constituit într-o grupare infracțională și s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv, de la persoane din Brăila și București, pe care le-ar fi vândut în județul Buzău, în special în municipiul Rm. Sărat, dar și în municipiul Buzău. De asemenea, unii dintre membrii grupării ar fi înființat culturi de cannabis, la percheziții fiind descope- rită o cultură indoor și ridicate 950 de grame de cannabis, precum și reci- piente care conțineau componente chimice utilizate la prepararea substanțelor psihoactive, mai multe telefoane mobile și 3.600 de lei.

Dintre cei zece buzoieni implicați, majoritatea sunt din zona Rm. Sărat, de unde era și coordonată afacerea. „La data de 31.03.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 20 de percheziții domiciliare, pe raza județului Buzău și a municipiului București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără autorizație. În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – 2021, pe raza județelor Buzău și Brăila și a municipiului București, a acționat o grupare infracțională formată din 13 persoane, care a procurat droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv, le-a transportat, depozitat, preparat și vândut către consumatori de pe raza județului Buzău, cu precădere în municipiul Râmnicu Sărat. Gruparea, construită pe relații de prietenie, era structurată pe mai multe paliere: primul palier – dealerii principali care procurau substanțele interzise; al doilea palier – dealerii secundari care se aprovizionau de la dealerii principali sau își ofereau spre vânzare substanțe în mod reciproc și al treilea palier – consumatorii care se aprovizionau de la dealerii principali și secundari, intermediind vânzarea sau oferind spre vânzare o parte din substanțe, pentru a-și asigura consumul propriu în mod gratuit. în urma perchezițiilor, au fost ridicate 950 de grame de cannabis, recipiente care conțineau componente chimice utilizate la prepararea substanțelor psihoactive și suma de 3.600 de lei”, se precizează în comunicatul DIICOT.

13 persoane au fost conduse la audieri, însă doar cele cinci au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Articole similare

error: Continut protejat!!