Sport

Tudor și Turda. Primii fotbaliști „semnați”  de Gloria în acest mercato

Gloria a oficializat primele transferuri vineri seară, anunțând mutările și pe pagina de Facebook a clubului.

Un nume destul de sonor punctează ca prima achiziție din acest mercato la Buzău. Este vorba despre Grigore Turda, fotbalist venit de la Voluntari și care a evoluat în prealabil la FC Argeș. 26 de ani are jucătorul asemuit, acum câțiva ani, cu Miodrag Belodedici, comparație la nivelul căreia nu s-a ridicat până în prezent. Turda impresiona în defensiva argeșeană, atunci când violeții erau antrenați de Andrei Prepeliță, însă, după transferul la Voluntari, evoluțiile sale au fost destul de inconstante, dovadă a faptului că a bifat doar 11 prezențe în tricoul ilfovenilor, șase în sezonul regular și cinci în play-out.

O mutare cel puțin la fel de interesantă este aducerea lui Tudor Călin, de la Șelimbăr. Mijlocașul a fost un titular constant, ce-i drept, în liga secundă, evoluând în 24 din cele 29 de meciuri din campionat. Originar din Cluj-Napoca, Călin a evoluat, anterior experienței din Sibiu, pentru două formații din Timișoara, Ripensia mai întâi, apoi Politehnica, ambele aflate acum în Liga 3. Pentru Ripensia, mijlocașul a evoluat în 13 partide, iar la concitadina Politehnica a mai jucat șase meciuri și a înscris un gol. La nivelul ligii secunde, mai evoluase pentru Luceafărul Oradea, două jocuri în 2019, în timp ce pentru Ripensia a mai jucat în perioada 2019-2022. Mijlocaș defensiv, Tudor s-a format la Regensburg, însă nu a apucat să joace pentru formația germană. Dincolo de faptul că a evoluat constant în sezonul trecut, mijlocașul are doar 23 de ani, vârstă la care, jucătorii români sunt considerați încă tineri și cu potențial.

Intențiile celor de la Gloria mai vizează încă cel puțin opt jucători, însă, cum piața transferurilor este destul de săracă în România, mutările sunt destul de dificil de realizat. În principiu, au declarat cei din conducerea tehnică, sunt de preferat jucători români, însă, dacă negocierile vor eșua, clubul se va orienta către stranieri.

Timpul este unul dintre adversarii lui Prepeliță, întrucât campionatul debutează la jumătatea lui iulie. Până atunci, Gloria va efectua două stagii de pregătire. Rămâne de văzut dacă achizițiile vor fi făcute în timp util, astfel încât jucătorii să beneficieze de acea perioadă de acomodare și de integrare în lot, despre care se vorbește atât de mult în lumea fotbalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare