Politic

Șapte dosare penale în urma alegerilor de duminică

O analiză efectuată la nivelul județului Buzău cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate de efectivele  Ministerului Afacerilor Interne în contextul alegerilor europarlamentare și locale arată că, atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, „a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică”, precizează un comunicat al Biroului de Presă al Poliției buzoiene.

Conform sursei citate, în ziua alegerilor au fost sesizate 75 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 14 (aproape 18 la sută) s-au confirmat, iar 8 sunt în curs de verificare. „La nivelul județului Buzău au fost demarate cercetări în cadrul a șapte dosare penale întocmite pentru săvârșirea unor posibile infracțiuni de corupere a alegătorilor, abuz în serviciu, amenințare, atac prin orice mijloace asupra localului secției de votare și sustragere sau distrugerea de înscrisuri. De asemenea, au fost aplicate șapte sancțiuni contraveționale, în context electoral. În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 1.000 de persoane, aproximativ 550 de vehicule, fiind aplicate 211 sancțiuni contravenționale”, mai arată Poliția buzoiană.

Fără îndoială, cel mai grav incident înregistrat a fost cel de la Râmnicelu, de după închiderea votării. Conform informațiilor date publicității de Poliție, incidentul a izbucnit imediat după închiderea urnelor, când un reprezentant al unui partid politic a anunțat descoperirea mai multor ștampile folosite în geanta șefei de secție. Această descoperire a declanșat un conflict acerb între susținătorii PSD și PRO România, totul culminând cu intervenția mascaților pentru restabilirea ordinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare