ActualitateCultură

Trupa „Sorin Zlat Trio”, la Buzău Sounds of Jazz Festival

Trupa „Sorin Zlat Trio”, formată din Sorin Zlat la pian, Adrian Flautistu la contrabas și Iulian Nicolau la tobe, va urca pe scena Buzau Sounds of Jazz Festival, chiar în prima seară.

Este un trio care a cucerit scenele internaționale de jazz cu stiluri variate, de la cool jazz la avant-garde. Fondat în 2008, „Sorin Zlat Trio” a adus jazz-ul românesc în cluburi celebre și festivaluri de renume din întreaga lume. Ei promit o fuziune de ritmuri și improvizații care vă vor încânta și surprinde la fiecare notă.

Sorin Zlat este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz ai noii generații din România. Cu o pregătire impresionantă, de la Conservatorul „George Enescu” din Iași la Royal College of Music din Londra, Sorin a câștigat numeroase premii internaționale și a concertat alături de mari nume ale jazz-ului mondial, inclusiv Chick Corea și Wynton Marsalis.

El a primit distincții ca: „Muzicianul Anului” din partea Galei de Jazz, pentru anii 2015, 2016 și 2019, „Premiul pentru Jazz” din partea Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (2015), „Premiul Institutului Cultural Român” pentru concertele susținute în afara României.

Adrian Flautistu este un contrabasist ultra-talentat, absolvent al Universității Naționale de Muzică din București. Cu premii importante la activ și colaborări cu artiști renumiți, precum Johnny Răducanu sau Luiza Zan, Adrian aduce o profunzime și o eleganță aparte oricărui concert.

Iulian Nicolau  este un percuționist versatil și foarte activ pe scena jazz-ului românesc. Cu studii la Universitatea Națională de Muzică din București, Iulian a colaborat cu numeroși artiști și a performat la festivaluri importante, fiind recunoscut pentru spontaneitatea și complexitatea interpretărilor sale.

Biletele se găsesc și la tel. 0723 439 264. Biletele cu reduceri pentru pensionari și rezervările pentru acces gratuit elevi și persoane cu dizabilități (în limita unui număr de locuri) DOAR la tel. de mai sus.

Articole similare