Sport

FOTO | Trei puncte de aur, obiectiv încă valid

Gloria câștigă în fața unui adversar redutabil

Succes prețios, pentru Gloria, în week-end, cu Măgura Cisnădie. Victoria era singura variantă pentru buzoience, pentru a mai spera la o calificare în cupele europene, obiectiv încă foarte îndepărtat, dar realizabil, într-o Ligă Națională în care bătălia pentru Europa e mai feroce ca niciodată.

Jocul a fost unul extrem de echilibrat în prima repriză, cu oaspetele ratând trei lovituri de pedeapsă consecutive, fapt ce a ținut-o pe Gloria în meci. Cisnădie a părut echipa cu mai multe resurse pe faza de atac, dinstanțându-se în minutul 24 la un plus 3 (11-14), moment în care mai toată lumea din sală se lua, deja, cu mâinile de cap. În scenă a intrat, din fericire, Tamara Pal, unguroaica reușind să întoarcă scorul aproape de una singură, până la pauză. La finele primului mitan, Gloria conducea „la fotografie”, 16 la 15.

La reluare, Buzăul a controlat jocul, apărarea fiind asul din mânecă a lui Daniel Anca. De zece minute au avut nevoie gazdele pentru a se distanța la trei goluri (22-19, min 40), ecart care s-a menținut pe toată durata meciului. Buzoiencele au condus chiar și la cinci goluri, câștigând, în cele din urmă, fără emoții, 30 la 27.

Tamara Pal și Daria Bucur au fost cele mai bune jucătoare ale Gloriei, tânăra venită de la MTK Budapesta trecându-și în cont 12 reușite, din 133 aruncări și două assisturi. Daria a avut, de asemenea, un procentaj excelent, 5 din 6, aducând plusul de valoare exact când Buzăul avea nevoie. Remarcabile evoluțiile celor două portărițe, Pijevic și Măzăreanu scoțând din joben câteva parade uimitoare. De la oaspete, echipă care n-a semănat deloc cu cea care bătuse Brăila acum câteva etape, doar Elena Roșu și Marta Batinovic s-au remarcat. Fosta portăriță a Gloriei a fost aplaudată îndelung, atât la începutul partidei, cât și după ultimul buzzer, intârziind multe minute după meci, pentru selfie-uri cu spectatorii buzoieni.

Pe lângă jocul bun al Buzăului, publicul chiar a fost de data aceasta jucătorul bonus, încurajând ca-n vremurile bune echipa, chiar și în momentele dificile din prima repriză. Nota bene, alături de posterul ce-l înfățișează pe Romeo Ilie, tronează, începând din week-
end, și un afiș, de aceleași dimensiuni, cu Ștefan Miloș, unul dintre cei care au trudit o viață-ntreagă pentru handbalul buzoian.

Grație victoriei, Gloria contabilizează 13 puncte, urcând pe locul 7, la 6 lungimi de Bistrița și Rapid. Etapa viitoare, miercuri, fetele se deplasează la București pentru meciul cu vicecampioanele de la Rapid.

Articole similare