Sănătate

Trei medici buzoieni, sfaturi de „Prevenție în Sănătate” pentru părinți

Fundația Comunitară Buzău, împreună cu medicii specialiști buzoieni Alina Iordache (medic pediatru, Clinica de pediatrie IVY Kids), Lucia Vasile (medic stomatolog, Clinica Stomamed Estet) și Cosmin Ursăchescu (medic ORL, Clinica Angi San), desfășoară duminică, între orele 10.00 și 12.00, la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, un eveniment având ca temă „Prevenție în Sănătate”. Acesta se adresează părinților ai căror copii, cu vârste între 3 și 7 ani, s-au reîntors în colectivități odată cu începerea școlilor și grădinițelor.

„Evenimentul este primul de acest fel din Buzău, și are ca scop informarea corectă a părinților în ceea ce privește prevenirea anumitor afecțiuni pe ramurile Pediatrie, ORL și Stomatologie, pentru dezvoltarea unui comportament sănătos. Un invitat special va fi Ana Maria Vlade, psiholog, care va vorbi despre influența gadgeturilor asupra comportamentului copiilor. În cadrul evenimentului părinții pot adresa întrebări direct medicilor specialiști”, spune Lavinia Iordache, președintele Consiliul Director al Fundației Comunitare Buzău.

Conform organizatorilor, partciparea la eveniment se face completând un formular de înscriere, întrucât locurile sunt limitate la 40 de persoane. După eveniment, informațiile transmite către grupul de părinți prezent vor fi transcrise în infografice și distribuite către comunitate pentru ca sfaturile utile să ajungă la cât mai mulți beneficiari.

Evenimentul face parte din Campania de Prevenție și Educație pentru Sănătate, organizat în premieră la Buzău de Fundația Comunitară, în parteneriat cu grupul de inițiativă format din cei trei medici buzoieni.

Partenerii evenimentului de duminică sunt Primăria Buzău prin Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, site-ul pentru mămici Qbebe și Fundatia Crucea Alb-Galbenă Buzău, iar sponsori sunt Farmaciile independente Alphega.

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău. Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte resursele locale și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru noi pentru noi și copiii noștri. Fundația Comunitară Buzău stimulează construcția unei comunități care să protejeze și să valorifice resursele și tradițiile, să promoveze talentele și să își depășească în permanență potențialul, conectează oameni și dezvoltă rețele de lideri cu inițiativă, sprijină dezvoltarea organizațiilor non-profit și caută investitori cu scopul de a aduce un impact pozitiv în județul Buzău.

Articole similare