ActualitateCultură

„Toulouse Lautrec”, „Grimus” și „Jurjak”, la Festivalul „Buzăul lui Marghiloman”

După mai bine de 10 ani, trupa Toulouse Lautrec  revine la Buzău, chiar pe scena Festivalului „Buzăul lui Marghiloman”, la Vila Albatros,  sâmbătă, 16 iulie, accesul publicului fiind permis de la ora  19.00.

„<Toulouse Lautrec> descind din familii aristocrate. Ei au copilărit pe pajiști verzi și întinse în fața castelului și au crescut cu sunetul cornurilor de vânătoare și mirosul parfumurilor de contesă rumenă în obraji. Deși predestinați studiului academic și educației alese, viața i-a aruncat în păturile cele mai cârpite ale societății. Influențați inițial de Rene Princeteau și John Lewis Brown, ei și-au găsit drumul în mijlocul boemei rebele”, spun organizatorii.

Sâmbătă, buzoienii vor putea să îi vadă și pe clujenii de la „Grimus” . Cu mai bine de 16 ani de activitate, spun organizatorii,  „Grimus” a devenit o trupă-fanion a mișcării alternative de la noi din țară. Organizatorii ne transmit că au lansat până acum patru albume de studio, cel mai recent – „Unmanageable Species” – în primăvara anului 2018, și au avut concerte în deschiderea unor artiști internaționali precum Queen, Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kasabian, Moby. Grimus au cântat în toate colțurile țării, dar și în UK, India, Olanda, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cehia sau Republica Moldova”.

Cu compoziții când energice și optimiste, când profunde și pline de semnificații, Grimus aduc cu ei întotdeauna un spectacol sincer, elegant și plin de vitalitate.

Ziua a III-a Festivalului „Buzăul lui Marghiloman” se încheie cu „Jurjak”. Muzician, regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale, Jurjak (George Petroșel) a devenit rapid unul dintre cei mai apreciați artiști de alternativ din Romania. A lansat până acum două albume de studio: Lemon Blues (2016) și Blues Berry (2018), pe care se regăsește și piesa „Imnul Minerilor”, nominalizată la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului „Planeta Petrila”.

Muzica „Jurjak” are influențe blues, electro, rock și folk – reunite sub o amprentă stilistică proprie – un trademark recognoscibil încă de la primele acorduri.

Articole similare