EconomicFără categorie

TOPUL preparatelor culinare pe care trebuie să le încerci în restaurantele din București

Bucureștiul, capitala României, nu este doar un centru al culturii și istoriei, ci și un paradis pentru pasionații de gastronomie. În fiecare colț al orașului vei descoperi restaurante și localuri care oferă o varietate impresionantă de preparate culinare, fie că ești în căutarea unor arome tradiționale românești sau a unor experiențe gastronomice internaționale rafinate.

Iată un top al preparatelor culinare pe care merită să le încerci în diverse restaurante din București

Berăria H – micii cu muștar și ceapă. Berăria H este un restaurant din București, cu muzică de petrecere, renumit pentru atmosfera sa tradițională și pentru oferirea unor preparate autentice din bucătăria românească. Un preparat care merită, cu siguranță, să fie încercat îl reprezintă micii cu muștar și ceapă. Micii sunt un deliciu specific românesc și cei de la Berăria H știu cum să-i pregătească perfect. Serviți alături de muștar și ceapă proaspătă, acești mici oferă un echilibru perfect între aromele iuți și dulci, fiind un preparat simplu, dar iubit de toți cei care vizitează acest local.

Caru’ cu bere – ciorbă de burtă. Caru’ cu bere este un restaurant cu o pivniță celebră din centrul Bucureștiului, renumit pentru atmosfera sa boemă și pentru preparatele românești autentice. Un preparat care se remarcă în meniul lor este ciorba de burtă. Această ciorbă este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe tradiționale românești. Cu o bază bogată de burtă și carne de porc, completată cu legume proaspete și mirodenii, ciorba este o explozie de arome autentice. Caru’ cu bere este locul ideal pentru a te bucura de acest preparat, împreună cu o bere bună.

Teresa Restaurant – risotto cu fructe de mare. Teresa Restaurant este un loc rafinat, specializat în bucătăria italiană, unde poți experimenta arome autentice și delicii culinare. Un preparat care se remarcă în meniul lor este risotto-ul cu fructe de mare. Această delicatesă italiană este preparată cu orez Arborio, sos de roșii, ulei de măsline, fructe de mare proaspete și condimente aromate. Risotto-ul devine cremos și bogat în arome, oferind o experiență gustativă deosebită pentru iubitorii de fructe de mare.

Locanta Jaristea – mânzat în crustă de sare. Locanta Jaristea este un restaurant tradițional românesc, cunoscut pentru preparatele sale de carne deosebit de gustoase. Un preparat care atrage atenția în meniul lor este mânzatul în crustă de sare. Această metodă de preparare unică implică coacerea mânzatului într-o crustă de sare, care păstrează suculența și aromele naturale ale cărnii. Rezultatul este o carne deosebit de gustoasă și suculentă, care merită, cu siguranță, să fie încercată.

Simbio – bowl-ul Buddha. Simbio este un restaurant care pune accent pe preparatele sănătoase și echilibrate. Bowl-ul Buddha este un preparat care iese în evidență în meniul lor – acest bol abundă în ingrediente sănătoase precum quinoa, avocado, năut, legume proaspete și diverse sosuri, oferind o combinație echilibrată de arome și texturi. Aceasta este o opțiune perfectă pentru cei care apreciază mâncărurile sănătoase și gustoase.

Așadar, fie că te afli în căutarea unor preparate culinare tradiționale românești sau a unor delicii internaționale, Bucureștiul are multe de oferit. Aceste restaurante și preparate reprezintă doar o mică parte din varietatea culinară pe care o poți descoperi în capitala României. Dacă ești pasionat de experiențele gastronomice, acest oraș te va surprinde plăcut cu opțiuni culinare de calitate.

 

Sursa foto: magneto.ro

Articole similare