sâmbătă, 06 iunie 2020

Top cele mai celebre mâncăruri din lume

În lume există nenumărate rețete delicioase, preparate uimitoare care dau farmec zonelor din care provin. Însă, care sunt cele mai populare mâncăruri? Aceasta este o întrebare dificilă, mai ales că gusturile gastronomice nu se discută. Dar, chiar și așa, tot există preparate foarte celebre, renumite în întreaga lume datorită gustului lor deosebit.  Iată mai jos un top 10 al acestora, iar dacă nu vei ajunge în țările lor de origine, nu ezita să le gătești chiar tu, la tine acasă:

Orez chinezesc yangzhou

Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din China, orezul prăjit yangzhou este foarte ușor de preparat, iar gustul său este cu totul și cu totul aparte. Despre această rețetă se spune că există încă din timpul dinastiei Sui (589 – 618 d.Hr.), fiind originară din orașul Yangzhou din estul provinciei Jiangsu.

Orezul chinezesc yangzhou este unul dintre cele mai versatile feluri de mâncare, care poate fi pregătit în doar câteva minute. În plus, acest orez poate fi consumat cu carne de porc sau vită, pește sau cu legume. Dacă vrei să-l gătești, preparatul iese excelent dacă fierbi orezul și îl lași la răcit câteva ore, înainte de a îl prăji și de a îl amesteca cu legumele.

Dacă, însă, nu ai timp să gătești poți comanda mâncare chinezească de la Marele Restaurant Chinezesc. Poți opta pentru orez chinezesc Yangzhou, pui cu alune, pui picant și multe alte preparate delicioase.

Pui Jamaican

Puțini știu că acest faimos preparat conține piper Scotch Bonnet, considerat una dintre cele mai iuți specii de ardei din lume. Celălalt ingredient renumit al puiului jamaican este pimento, iar boabele plantei îi oferă puiului gustul inconfundabil. Versiunea tradițională a acestui preparat conține pui afumat  cu lemn de pimento.

Paella

Paella, un preparat specific din bucătăria spaniolă, se prepară din orez cu bob lung, bulion, șofran și alte ierburi, adăugând legume, fructe de mare, dar și carne, în funcție de preferințe.

Există chiar și „paella neagră”, iar preparatul conține cerneală de calamar. Aceasta îi conferă culoarea neagră, dar și o savoare unică.

Fritto misto

Fritto misto, un preparat venetian, este un amestec de legume, carne, pește sau fructe de mare prăjite. De cele mai multe ori, în multe localuri, preparatul conține doar pește și fructe de mare, iar preparatul este servit cu zeamă de lămâie, ori cu sos tartar.

Feijoada

Feijoada este o tocană braziliană – o fasole scăzută la ceaun cu ciolan afumat. Interesant la această rețetă este faptul că se folosește fasole neagră uscată, care dă o culoare închisă preparatului, dar și o aromă intensă. Contrar cu tocănița românească, feijoada nu conține morcovi, ardei sau pătrunjel, ci doar ceapă, usturoi, carne de vită și de porc, dar și o portocală.

Ful Medames

Preparatul, descris drept „micul dejun al omului bogat”, Ful Medames este mâncarea națională a Egiptului – constând dintr-o tocană de fasole, despre care se spune că datează de pe vremea faraonilor. De cele mai multe ori, fasolea se servește cu ou prăjit și lipie.

Sushi Maki

O altă rețetă populară în întreaga lume este sushi Maki, un preparat cu pește crud sau fructe de mare, însă există și varianta sa vegetariană. Preparatul este foarte simplu de gătit, iar secretul pentru ca orezul să nu se lipească de mâini în timp ce îl pregătești să-l așezi peste foaia de alge este să îți umezești puțin degetele în apa rece.

Sushi Maki se servește cu wasabi, sos de soia și ghimbir, în funcție de preferințe, iar gustul său este delicios.

Borscht

Borșul rusesc Borscht, cu carne de vită și sfeclă roșie, poate fi servit atât fierbinte, cât și rece. Pe lângă cele două ingrediente principale, borsul mai conține și legume precum cartofi, morcovi sau ardei și este servit ca aperitiv, cu pâine de secară.

Pizza napolitană

Pizza napolitană, comparativ cu pizza pe care mulți dintre noi o comandăm acasă, are un blat gros și pufos și conține roșii San Marzano, mozzarella di Bufala Campana. În plus, pentru un gust aparte, ea este gătită în cuptorul cu lemne.

Dacă nu ajungi în Napoli, să te bucuri de gustul de pâine proaspăt scoasă din cuptor, cu mozzarella topită pe roșile acrișoare, poți găti chiar tu preparatul. Rețeta nu este complicate și chiar dacă nu ai cuptor cu lemne pentru a coace pizza, nu trebuie să te descurajezi. Gustul ei cu siguranță o să fie unul delicios.

Yorkshire Pudding

Preparatul, popular în toată Anglia, și nu numai, este o garnitură tradițională pentru friptură. Aceste coșulețe aperitiv delicioase se pot servi cu diverse umpluturi, de la brânză, carne, dar și chiar somon.

Fie că alegi să le gătești tu, ori le savurezi în țara din care ele provin, preparatele de mai sus sunt apetisante, iar gustul lor te va cuceri.

 

 

loading...
error: Content is protected !!