Economic

TOP 5 criptomonede utile. Investește corect!

Anul 2020 a fost unul dintre cei mai dificili ani din punct de vedere al economiei globale și al sistemului financiar tradițional. O pandemie globală, lockdown, sentimentul constant de frică, atât pentru recesiunea globală, cât și pentru viitorul personal, mulți investitori au migrat către alte investiții că alternativă. Cea mai bună și convenabilă alegere au fost monedele digitale.

Având în vedere schimbarea alternativelor în ceea ce privește majoritatea investitorilor, companiilor sau persoanelor fizice, anul 2021 se anunță să fie unul propice pentru crypto. Tehnologia care stă la baza monedelor digitale, blockchain, este considerată revoluționară precum internetul și electricitatea, de aceea instituțiile o vor adopta mai mult ca sigur.

Pe lângă avantajele monedelor, deja cunoscute, există, din păcate, proiecte care au eșuat sau care au adus multe pierderi în rândul cumpărătorilor lor. Tot mai multe sunt noi pe piață, fără un plan concret, care dispar la fel de rapid cum au și apărut. Haideți să vedeți împreună care este un top 5 al monedelor utile și cum investim corect în acestea.

Cum putea altă monedă să fie pe prima poziție? Regele criptomonedelor, nu o să fie niciodată de ignorat și o să fie întotdeauna cea mai bună variantă, mai ales pentru începători. Analiștii împărtășesc predicții de preț pentru BTC în următorii câțiva ani. Unii menționează următorul prag la 100k, iar alții 318k de dolari.

Cert este că inflația în creștere și percepțiile negative despre politica monetară, împing tot mai multe companii și instituții să-și țină capitalul în cea mai convenabilă alternativă. Criptomonedele, în frunte cu Bitcoinul par să fie cea mai bună varianta.

2. Ethereum

Moneda are cel mai mare potențial, după Bitcoin. Este desemnată că fiind furnizorul de servicii descentralizate, cu o mai mare capitalizare de piață decât fratele său mai mare. Puteți obține Ether și prin ATM-urile crypto. De exemplu, prin ATM-ul Bitcoin din Buzău puteți cumpăra ETH, însă nu puteți vinde. Costurile fee-urilor pe ETH sunt mai ridicate, având momente în care așteptările confirmărilor pot dura câteva zile. Pentru vânzare sunt recomandate platformele online.

3. Ripple

Ripple este un alt super erou cripto interesat. Super puterea lui? XRP este gândit ca o rețea de decontare globală în timp real, care oferă plăti internaționale instant, sigure și cu costuri reduse. Ripple a câștigat popularitate cu acest model și rămâne una dintre cele mai atrăgătoare monede digitale în rândul instituțiilor financiare tradiționale care caută modalități de a revoluționa plățile transfrontaliere. Conform raportului Oficiului Monetar și Instituțiilor Financiare, Ripple, cu tehnologia sa, rezolvă cinci probleme majore: securitatea, viteză, trasabilitatea, costul, transparența și gestionarea riscului. Puteți cumpăra Ripple atât prin platformele online, cât și prin ATM.

4. Litecoin

Criptomoneda a avut fluctuații frumoase în ultima perioadă, aducând profit celor care au crezut de la început în ea. Criptomoneda nu a părăsit niciodată, încă de la apariția să, topul celor mai populare monede și anii ce vor urma nu vor fi o excepție.

Litecoin se aseamănă cu Bitcoin, fiind o monedă peer-to-peer, dar are viteze mai mari de tranzacționare și o limita substanțial mai mare, de 84 milioane de tokenuri disponibile pentru tranzacționare.

5. Stellar

Rețeaua Stellar este o rețea distribuită, bazată pe un blockchain, precum celelalte criptomonede, care leagă băncile, sistemele de plăti și persoanele pentru a ușura transferul de valori, aducând că beneficiu principal costurile reduse. Stellar este, de asemenea, un sistem transfrontalier de transfer și plăti care conectează entitățile financiare cu scopul de a reduce semnificativ costurile de tranzacționare și perioadele de timp. Fiecare tranzacție are o taxă standard de minerit de 0.00001 lumeni.

 

Articole similare