Administrație

Toma: Referendum pentru Țintești, probabil în octombrie

Primarul Constantin Toma anunță că va lansa în dezbatere publică un pro­iect prin care municipiul Buzău ar urma să se u- nească cu comuna Țintești, localitatea sa natală, un referendum în acest sens urmând a fi organizat, cel mai probabil, în luna octombrie 2021.

Potrivit primarului municipiului Buzău, un proiect care prevede alipirea comunei Țintești de oraș ar urma să fie lansat în dezbatere publică, pentru a se expune argumentele pentru care municipalitatea consideră că este necesară această comasare. Mai mult, el spune că  referendumul în care locuitorii Buzăului, dar și cei ai comunei Țintești vor fi întrebați la urne dacă sunt de acord cu unirea celor două administrații  va avea loc, cel mai probabil, în prima duminică din octombrie.

Toma susține că alipirea comunei în cauză de municipiu este absolut necesară, pentru că orașul nu mai are terenuri pentru a se dezvolta, iar comasarea cu Țintești, care are doar  4.500 de locuitori, va face ca suprafața orașului aproape să se dubleze. ,,Săptămâna aceasta voi depune o expunere de motive pentru dezbatere publică în ve- derea unirii celor două uni­tăți administrative. Vorbim de municipiul Buzău și de comuna Țintești. Mă voi întâlni cu conducerea Pri­măriei și cu consilierii locali, cu consilierii locali PSD   ne-am întâlnit, încerc să fac întâlniri inclusiv cu conducerea partidelor cu reprezentare în Consiliul Local, astfel încât să adu­cem toate argumentele pentru această unire. Încer­căm în luna iulie să ținem ședințele de Consiliu Local și la Buzău, și la țintești. Avem intenția ca referendumul să îl organizăm în prima duminică din luna octombrie. De ce Țintești? E adevărat, este comuna în care m-am născut și am crescut, dar din punct de vedere geografic, strategic este cea mai bună va-­   riantă prin această unire a Buzăului, pentru că Buzăul nu mai are terenuri, nu mai are unde să se dezvolte”, a declarat primarul Buzăului.

Comuna Țintești are 7.200 de hectare și circa 4.500 de locuitori, în timp ce municipiul are circa 8.100 de hectare și 115.000 locuitori.

Articole similare

error: Continut protejat!!