Administrație

FOTO / Toma: „Guvernarea ultimilor doi ani a lăsat mult de dorit”

Primarul Buzăului anun­ță că a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la întâlnirea pe care conducerea Asociației Municipiilor din România (AMR) a avut-o cu prim-mi­nistrul Nicolae Ciucă, cu Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, și cu Attila Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucră­rilor Publice și Administrației, pe tema bugetului național pe 2022. Constantin Toma, care ocupă funcția de președinte executiv al Asociației, a participat la întâlnire alături de Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca și președintele AMR, dar și de mai mulți primari ai municipiilor din România, ­prin­tre care Craiova, Sibiu, Suceava, Hunedoara, Sfântu  Gheorghe și Alba Iulia. Mai multe probleme urgente, pe care le ridică finanțarea marilor orașe din țară, dar și de viitor, au fost puse în discuție în cadrul întrunirii edililor.

Conform unei postări pe pagina oficială de Facebook a primarului Toma, printre subiectele intens dezbătute s-au numărat finanțarea școlilor, grădini­țelor și creșelor, inclusiv transportul gratuit al elevilor, de bursele școlare, problema subvențio­nării căldurii din sistemele de furnizare centralizate, dar și micșorarea TVA-ului la 5 la sută, la facturile emise din luna ianuarie 2022.

Constantin Toma anun­ță că, la rândul său, a discutat problema descentralizării și a autonomiei locale, precum și necesara reformă administrativă din viitor. Primul mi­nistru s-a arătat dispus la dialog și interesat de găsirea unor soluții la problemele aduse în discuție.

Cu toate acestea, edilul Buzăului a mai constatat că problemele fostei guvernări sunt multiple și este nevoie de timp pentru a remedia toate erorile. În primă fază, se vor lua măsurile necesare pentru ajutorarea categoriilor defavorizate, cum sunt pensionarii sau familiile cu venituri mici. Constantin Toma a mai adăugat și că este încrezător că noua guvernare va colabora într-un mod productiv, iar eforturile se vor axa pe echilibrarea situației din Româ­nia. „Domnul Prim-ministru Nicolae Ciucă ne-a prezentat situația reală a țării, având o ­atitudine pragmatică și de colaborare cu noi, primarii celor mai mari orașe, în rezolvarea tuturor ­pro­blemelor. Din păcate, guvernarea ultimilor doi ani a lăsat mult de dorit, fapt pentru care nu se pot lua acum, imediat, decât măsurile strict necesare pentru îmbunătă­țirea situației celor mai defavorizate categorii sociale, pensionarii și familiile cu venituri mici. Am plecat cu convingerea că cele două partide, PSD și PNL, pot asigura pentru următorii trei ani, acel echilibru de care este nevoie, pentru ca România să iasă din această criză profundă”, a scris Constantin Toma, pe pagina sa de Facebook.

Articole similare