duminică, 28 februarie 2021

Toma: 2021, an de austeritate pentru Primăria Buzău

Anul 2021 va fi unul de austeritate pentru administrația municipiului Buzău, a anunțat primarul Constantin Toma pe parcursul emisiunii ,,Focus News” difuzată joi de Focus TV. El a spus că investițiile municipalității vor fi reduse, în paralel cu tăierea unor cheltuieli în Primărie și în societățile în care Consiliul Local este acționar unic.

,,Va fi austeritate. Sfârșitul de an – sau partea a doua a anului trecut – și începutul acestui an sunt foarte proaste din punct de vedere al încasărilor. Și acest lucru va lăsa urmări în dezvoltarea Buzăului. Bineînțeles, forțăm cât mai multe fonduri europene astfel încât să ne ducem la maximum cu proiectele pe care le avem deja în derulare: străzi, regenerare de spații urbane, anveloparea blocurilor. Bineînțeles că, în această perioadă, încercăm să micșorăm cât putem costurile atât în interiorul Primăriei Buzău, cât și la firmele la care Consiliul Local Municipal Buzău este acționar. Ideea este că ne întindem cât ne este plapuma, circa 6 milioane de euro la scenariile pe care le-am făcut pentru bugetul de anul acesta, pentru că estimăm să încasăm mult mai puțin față de anii trecuți”, a spus Toma la Focus TV.

Din acest motiv, spune primarul, multe lucrări vor fi încetinite ori chiar oprite: ,,E foarte complicat,  încercăm să reducem costurile astfel încât să trecem peste acest an, an de supraviețuire, sper  să nu oprim investițiile pentru că aveam și anii trecuți și 10-15 șantiere, acum avem în vedere șantierele care sunt finanțate și finanțabile din fonduri europene și sper să le ducem la capăt, și le vom duce. Vom avea, probabil, necazuri cu realizarea în forță a unor lucrări: asfaltarea de străzi, de refacere a trotuarelor și a parcărilor, pentru că solicitările sunt foarte mari”.

Cursele Trans Bus, reduse la jumătate

Un domeniu important care va avea de suferit în anul 2021 va fi cel al transportului public în comun. Numărul curselor efectuate de TransBus va fi redus la jumătate, atât în orașul Buzău cât și în toate cele 48 de localități în care ajung acum autobuzele operatorului municipal de transport public de călători. Toma a explicat că Primă­ria Buzău nu mai poate susține subvenția transportului public în comun, singura soluție pentru ca autobuzele TransBus să ajungă în continuare în județ fiind aceea ca primarii din fiecare comună să plătească această subvenție pentru transport.

,,Suntem în plină analiză și cu TransBus, pentru că vom reduce transportul în comun și în Buzău, și în județ. Vom asigura, cu prioritate, la primele ore, autobuze, iar în timpul zilei vor fi mult mai puține. Am luat această decizie pentru că subvenția pentru TransBus este foarte mare, și în condițiile în care în timpul pandemiei noi mergem cu autobuzele, chiar și la ore de vârf, păstrând distanța socială, s-au micșorat foarte mult încasările”, a mai spus primarul Constantin Toma.

loading...
error: Content is protected !!