Educație

Toate școlile din județ rămân deschise săptămâna viitoare

Toate școlile din România vor rămâne deschise săptămâna viitoare, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o conferință de presă. Decizia privind închiderea școlilor se ia în situația în care gradul de ocupare al spitalelor care îngrijesc pacienți COVID într-un județ depășește 75 la sută. În acest moment, gradul de ocupare al spitalelor este între 9 și 68 la sută în toate județele, iar ziua considerată referință pentru următoarea săptămână este ziua de joi a acestei săptămâni, a explicat secretarul de stat Andrei Baciu.

Reaminitim că, începând din 17 ianuarie, noul criteriu privind desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în școli este gradul/rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. Mai exact, în toate județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 este cel mult 75 la sută, cursurile școlare se organizează cu prezență fizică.

În situația în care această rată de ocupare la nivel județean este mai mare de 75 la sută, în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, cursurile se desfășoară în sistem online. Reluarea cursurilor cu prezență fizică se face numai după ce rata de ocupare la nivel județean scade sub 70 la sută.

Direcțiile județene de sănătate publică și a municipiului București comunică aceste informații pe site-ul propriu, în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi. Pentru municipiul București și județul Ilfov se comunică o rată cumulată.

În județul Buzău, gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților infectați cu noul coronavirus este de 36 la sută, conform site-ului Direcției de Sănătate Publică.

 

 

Articole similare