Sport

Toată lumea vrea medalii la Europenele de tenis de masă

Federaţia Română de Tenis de Masă, structură condusă de buzoianul Cristinel Romanescu, participă cu 11 sportivi (șase fete şi cinci băieţi) la Campionatele Europene care se desfăşoară la Munchen, între 13 şi 21 august. Starurile fetelor, Eliza Samara şi Bernadette Szocs, dar şi cel mai bun jucător român, buzoianul Ovidiu Ionescu, îşi doresc multe medalii la această competiţie.

O primă veste bună vine de la Eliza Samara, care s-a recuperat complet după o operaţie suferită la coloană şi a anunţat că este în formă maximă: „Sunt aptă mie la mie! Doctorul care m-a operat mi-a zis că nu mai am niciun fel de problemă, singura problemă este la cap. Când joci aproape un an cu dureri, încă ţi-e teamă ca nu cumva să te ia din senin o altă durere. Ca orice sportiv, vreau medalia de aur, dar la mine, oricare e binevenită. Chiar vorbeam cu colegii mei, 6 medalii sau poate mai multe. Noi suntem în mare formă, suntem optimişti, jucăm bine. În Germania depinde de noi, de noroc, de tablou şi de cât de bine suntem mental. La Munchen îmi doresc în primul rând să mă bucur că joc din plăcere şi fără dureri!”. Şi Bernadette Szocs vrea să se întoarcă din Germania cu cel puţin 3 medalii şi spune că cele mai mari şanse le are în probele de dublu mixt, acolo unde face pereche de ani buni cu Ovidiu Ionescu, şi la dublu feminin: „Am câştigat medalii la campionatele europene cu Ovidiu, dar de data aceasta îmi doresc să nu fie locul 3, să fie medalia de aur!”.

Plin de optimism este şi Ovidiu Ionescu, convins că se va întoarce de la Europenele de la Munchen cu mai multe medalii: „Îmi doresc cât mai multe, acum obiectivul meu este una sau două medalii. Prioritar ar fi ca prima medalie să vină la dublu mixt şi apoi totul să fie un bonus. (…) Eu cred că atunci când nu mai simţi nicio emoţie, trebuie să te laşi. Atunci când intri la masă şi nu simţi fluturi în stomac sau cum se manifestă fiecare jucător, ar trebui să pui paleta şi să mergi să te relaxezi. La mine, emoţiile sunt cele care mă ghidează şi cele care îmi arată că sunt de fapt pregătit”.

„Tricolorii” participă la Munchen în probele de simplu feminin şi  masculin şi dublu feminin, masculin şi mixt. La ediţia de anul trecut de la Varşovia, Eliza Samara a obţinut medalia de bronz în proba de simplu. Sportivii şi antrenorii care reprezintă România la această competiţie sunt, la feminine, Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Irina Ciobanu şi Tania Plăian, antrenori Viorel Filimon şi Mihaela Steff, iar la masculin Ovidiu Ionescu, Cristian Pletea, Rareş Şipoş, Eduard Ionescu şi Darius Movileanu, antrenori Andrei Filimon şi Ionuţ Seni.

 

Articole similare