sâmbătă, 19 septembrie 2020

Teo Manciulea și Adina Răducan concertează pe scena a două festivaluri

Una dintre cele mai interesante trupe din România, Jazzappella, înființată de Zoltán András, solistul formației Sarmalele Reci, își reia activitatea pe scenele din țară. Din grup vor face parte și buzoienii Dan Manciulea și Adina Răducan.

Adina Răducan a fost premiată la Festivalul de la Sanremo, a beneficiat de o bursă la renumitul Colegiu de Muzică Barklee din SUA și a câștigat tropeful X Factor în 2014. La rândul său, Teo Manciulea este cunoscut pentru participarea cu succes, în 2012, la emisiunea Vocea României și, în 2016, pentru calificarea în semifinala ­națio­nală Eurovision, alături de trupa Dream Walkers. Cei doi buzoieni au mai făcut echipă pentru dublajul la celebrul film de desen animat The Lion King.

„Vă așteptăm la Festivalul de Jazz de la Sibiu pe 21 august și la Deva Jazz Festival pe 30 august”, a fost mesajul transmis cu maximă bucurie de membrii trupei de jazz, care abia așteptau să își înceapă activitatea după atâta pauză din cauza pandemiei.

Cu o notă unică, acest grup original și-a creat propria expresie muzicală în domeniul  jazz, pop, au creat coloane sonore de film și au compus melodii originale, făcând sunetul lor accesibil pentru pasionații de muzică în general, precum și pentru o ureche mai sofisticată. Dacă încă nu v-ați decis unde să mergeți în concediu sau la ce concerte, ei va recomandă zilele acestea Sibiu Jazz Festival 2020, ce se va desfășura în perioada 21 – 23 august 2020 în Piața Mare din Sibiu.

Așteptați la Festivalul Capella din Leipzig    

Trupa Jazzappella urma să cânte primăvara aceasta la Festivalul Capella din Leipzig, care din păcate nu s-a mai ținut din cauza pandemiei cu Covid-19.

„Organizatorii ne-au comunicat despre asta și despre faptul că Jazzappella se numără printre participanții calificați la concursul de anul viitor. Jazzappella este singurul grup a cappella de jazz din România, cunoscut și apreciat și selectat de către juriul de preselecție de la Leipzig și felicitat pentru muzica specială pe care o compune și o cântă. Printre piesele aflate în repertoriul cu care Jazzappella va evolua anul viitor pe scena concursului se află și o prelucrare din folclorul românesc, așa că putem spune că Jazzappella va reprezenta și cultură și valorile românești la acest festival din Germania”, au mai spus membrii trupei.

Teo și Adina, alături de ceilalți artiști din trupă au atras atenția publicului național și internațional și, ca urmare, au fost invitați la multe festivaluri. Prin­tre ele, putem menționa: Festivalul Internațional „Geor­ge Enescu”, Festivalul Internațional de Jazz Alba, Ziua Internațională a bluzei tradiționale La Blouse Roumaine, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Festivalul Internațional A Cappella din Girona – Catalonia.Versatilitatea lor le-a permis să facă performanțe și pentru evenimente private organizate de corporații multinaționale precum Air France, KLM, Vodafone, Microsoft, Ethan Allen, eMag, Hilton etc.

loading...
error: Content is protected !!