Sport

Telenovela Wiktorski, la final

Polonezul s-a despărțit de Gloria

Zvonurile conform cărora Kamil Wiktorski va pleca de la Gloria s-au adeverit în cele din urmă. Dramoleta cu iz de telenovelă și-a aflat finalul la început de week-end, atunci când pe pagina de Facebook a clubului din Crâng a fost postat anunțul tip șablon, prin care îi sunt adresate mulțumiri și urări de bine jucătorului care și-a încheiat conturile cu echipa „Mulţumim, Kamil Wiktorski! Gloria Buzău şi jucătorul Kamil Wiktorski au decis, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale. Îi mulțumim pentru tot ceea ce a realizat pentru echipa noastră și îi dorim mult succes mai departe!”.

Interesant, doar cu câteva zile înainte de rezilierea contractului, polonezul afirma, tot pe Facebook, că este jucătorul Buzăului până la finele sezonului și că nu ar avea nicio intenție de a părăsi Crângul. Reacția leahului venise în urma câtorva articole publicate în presa locală în care se specula că stoperul ar urma să fie cedat sub formă de împrumut la Dunărea Călărași sau la Unirea Slobozia. Între timp, postarea a fost ștearsă.

La Buzău, în doi ani şi jumătate, fundaşul a jucat 74 de meciuri în care a marcat două goluri şi a oferit două pase de gol. În 2021, Wiktorski a fost adus de Cristi Pustai de la Dunărea Călărași, echipă unde jucase tot sub bagheta „Profesorului”. Evoluțiile de la Gloria au fost „așa și-așa”, stoperul născut la Bydgoszcz alternând meciuri decente cu unele în care a greșit la fazele fixe, în ciuda taliei excelente. În sezonul actual, Wiktorski a bifat 12 prezențe, deși în vară era văzut ca a treia opțiune pentru Andrei Prepeliță, având în vedere că tehnicianul Gloriei adusese doi fundași centrali, Patapis și Dobrosavlevici.

Wiktorski a sosit în România în urmă cu aproape patru ani, în vara lui 2020, de la Chojniczanka, o formație din Polonia, când semna cu Dunărea Călărași. A stat un sezon la Dunărea Călărași, pentru care a strâns 26 de meciuri în Liga 2, iar ulterior a făcut trecerea la Gloria Buzău. A jucat în stagiunea 2021-2022 în 21 de meciuri, iar în anul fotbalistic precedent a bifat 27 de apariții.

Cariera acestuia se anunța a fi una mai mult decât promițătoare, atunci când era transferat de Glasgow Rangers, de la Zawisza, în 2009. După doi ani la formația U20 a clubului protestant, perioadă în care nu a reușit să se impună, a revenit în Polonia, acolo unde a activat pe la echipe de plan secund.

Odată cu plecarea lui Wiktorski, Gloria trebuie să se orienteze către un nou stopper. În lotul actual sunt doar trei fundași centrali „de meserie”, Dobrosavlevic, Patapis și tânărul Marian Ivan. Lor li se adaugă Pashov, bulgarul putând evolua, la nevoie, în centrul apărării. Evoluțiile acestuia sub culorile Buzăului au fost însă catastrofale, culminând cu hențul din meciul cu FC Argeș, partidă în care a și fost înlocuit înainte de pauză. 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker