Politic

Apocalipsa după Pufu. Pe Unirii

Senatorul liberal Vlad Pufu critică proiectul reabilitării cu fonduri europene pe mobilitate urbană pe Bulevardul Unirii, acuzând că din cauza lucrărilor, „pagubele sunt enorme”, susținând că zeci de magazine şi afaceri se vor închide din cauză că nu mai pot fi aprovizionate, iar sute de salariaţi vor rămâne pe drumuri; la fel se va întâmpla şi cu centrele medicale şi unităţile cu profil sanitar, unde persoanele cu dizabilităţi nu au acces, mai susține parlamentarul PNL.

„Pagubele sunt enorme. Când nu te gândeşti la cei din jur, când tratezi cu aroganţă mii de locuitori ai zonei, rezultatul nu poate fi decât un eşec. Iar ceea ce trebuia să fie un proiect care să aducă modernitate, confort, utilitate şi aspect se transformă într-un coşmar pentru toţi. Din el rămâne, poate, doar aspectul, în rest, tragedii pentru foarte multe familii – fie ei locuitori, posesori de maşini sau antreprenori din zonă. Problemele sunt deja cunoscute, dar nu conştientizate la adevărata dimensiune a pagubelor. Pe de o parte – traficul sufocant ziua. Pe de alta – amalgamul semnelor şi noilor reguli de circulaţie, total haotice, care continuă să îi bulverseze pe toţi şoferii”, scrie Pufu pe Facebook după ce, împreună cu consilierii locali PNL şi cu mai mulţi membri ai filalei liberale a fost pe Bulevardul Unirii din Buzău şi a discutat cu cei afectaţi de modul în care a fost implementat proiectul de resistematizare.

Pufu susţine că zeci de magazine şi afaceri se vor închide din cauză că nu mai pot fi aprovizionate, iar sute de salariaţi vor rămâne pe drumuri. La fel se va întâmpla şi cu centrele medicale şi unităţile cu profil sanitar, unde persoanele cu dizabilităţi nu au acces, afirmă el, referindu-se şi la lipsa parcărilor. „Să elimini peste noapte sute de locuri de parcare fără să oferi minima alternativă… Asta nu e altceva decât un total dispreţ pentru cei care, poate, te-au votat! Proiectul Unirii, dincolo de faţadă, este un bluf, un eşec total, atâta vreme cât e doar <frumos> şi nu ridică standardul de viaţă, încurcându-ne traiul zilnic. Este o lipsă de gândire, un proiect făcut doar din birou, un copy-paste după un alt oraş, probabil, şi nu ţine cont de realităţile Buzăului”, scire Pufu.

În opinia sa, sute de familii sau proprietari de spaţii comerciale ori apartamente din zona Unirii au fost „prăduiţi” cu cel puţin 20 la sută din valoarea imobilelor, pentru că lipsa parcărilor este unul dintre cele mai importante aspecte în evaluarea unui apartament. „Vom continua discuţiile noastre cu fiecare proprietar de business de pe Unirii, să încercăm să identificăm necesităţile fiecăruia şi să venim, punctual, cu variante de remediere a problemelor. La final, vom face o evaluare şi vom propune soluţiile pe care le vedem, bineînţeles, în condiţiile date!”, anunţă senatorul liberal.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker