Cultură

Teatru de păpuși, în premieră la Aluniș

Sâmbătă, 3 iulie, ora 11.00,  buzoienii sunt așteptați  cu cei mici, la Aluniș, la teatrul de păpuși intitulat „E ora de păpuși!”, de Ana Crăciun-Lambru, un spectacol interactiv pentru toată familia. „Eu cred cu tărie că teatrul de păpuși poate face lumea mai bună și vă invit să-mi fiți alături în această misiune! „,  este invitația lansată buzoienilor de către  Ana Crăciun-Lambru.  Ea  folosește diverse tipuri de Teatru de Păpuși: Marionete, Păpuși cu tije (Rod Puppets), Păpuși pe Mână și Teatru la Masă (Table Top Theatre) pentru a crea scurte momente încărcate de emoție și umor și a dezvălui publicului mai mult din magia acestei minunate arte.

Organizatorii acestui spectacol în premieră la Aluniș dau asigurări că  atât copiii cât și părinții pot deveni artiști, pentru că vor putea dansa alături  de marionetele Storki și Noki, și apoi vor sta cu sufletul la gură pentru Viermișorul Acrobat, Tigruț,  care o poartă pe Micuța Inventatoare Bo Piper către nori. Fiecare poveste, spun aceștia,  este plină de umor, dar și de învățăminte despre prietenie, empatie, grija pentru animale, curiozitate și împlinirea viselor cu orice preț!

Spectacolul s-a jucat cu succes în multe orașe din țară (București, Cluj, Ploiești, Câmpulung, Focșani, Buzău, Piatra Neamț), în cadrul festivalurilor organizate de Teatrul Ion Creangă „Bucureștii lui Caragiale” și „Amintiri din Copilărie”.

Cei care ajung la acest spectacol trebuie să știe că evenimentele au loc în aer liber, în grădina generoasă a centrului, gard în gard cu Așezările Rupestre Aluniș. „Suntem într-un loc binecuvântat, în mijlocul naturii unde încercăm prin tot ceea ce facem să respectăm și conservăm această oază de natură”, spun reprezentanții Aluniș Art Center.

Articole similare