Sport

Team Săgeata și-a aflat adversarii în Cupa României

Primul meci, pe 10 iulie

Federația Română de Fotbal a stabilit în această săptămână, prin tragere la sorți, programul fazei regionale a Cupei României, ediția 2024-2025, competiție aflată la al treilea sezon de când are un nou format.

Învingătoarele din fiecare județ, respectiv București joacă pentru șapte locuri în turul următor al Cupei. Pentru asta, cele 42 de echipe au fost împărțite în grupe de câte trei formații, câte două în fiecare din cele șapte regiuni. Au rezultat trei meciuri în fiecare grupă.

Câștigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, iar echipa învingătoare va primi trofeul Cupei României pentru regiunea respectivă și se va califica în următoarea fază, Turul 1.

Buzoienii de la Team Săgeata, echipă câștigătoare a fazei județene, vor evolua într-o grupă cu Victoria Traian, reprezentanta Brăilei, și CS Agigea, club din Constanța. În țintarul de trei, Săgeata va juca inițial contra constănțenilor, pe 10 iulie, urmând să dispute pe teren propriu meciul cu Victoria, o săptămână mai târziu. Furcile caudine ale fazelor eliminatorii nu se opresc aici. Dacă va ieși pe primul loc în grupa de trei, Team Săgeata va juca finala regiunii cu cealaltă câștigătoare a grupei, a doua a Regiunii 7. Acolo au fost repartizate CSM Adjud (Vrancea), Voința Cudalbi (Galați) și Progresul Isaccea sau Delta Tulcea.

Cele șase echipe din Regiunea 7 au fost repartizate, la rându-le, prin tragere la sorți. Team Săgeata, dacă va câștiga grupa, va juca finala regiunii pe teren propriu, întrucât ultimul act regional se va disputa în fieful câștigătoarei Grupei 1, in care fac parte și buzoienii. Inclusiv acest criteriu, cel al gazdei finale, a fost stabilit prin tragere la sorți, pentru fiecare grupă în parte.

Turul intâi al Cupei României este programat pe 31 iulie. Până la grupe, candidatele vor trebui să mai joace alte două tururi preliminare dar și un play-off, pe 7, 14 și 28 august. Etapa I a grupelor este programată pe 30 octombrie.

Articole similare