Salariile mici din România, comparativ cu ale altor țări din Uniunea Europeană, îi determină pe tot mai mulți tineri să recurgă la meserii sau colaborări pe care nu s-ar fi gândit că le vor testa vreodată. Mărturiile acestora au apărut atât pe rețelele de socializare, cât și în anumite emisiuni, pe diferite canale media. Multe dintre modelele de videochat sunt persoane tinere, care încă urmează cursuri universitare sau de masterat. Videochatul, considerat încă un subiect tabu, reprezintă unul dintre puținele domenii din România, unde câștigurile se numără în multe zerouri. Acesta este principalul avantaj, dar și atracția față de acest domeniu. Mirajul banilor este prezent în toate clipurile de promovare ale studiourilor de profil. Fete machiate și îmbrăcate după ultima modă zâmbesc din mașini luxoase și mărturisesc ce simplu este să facă mii de euro. Doar că  există un revers al medaliei și, la fel ca orice altă meserie, videochatul nu se potrivește oricui!

Iată 3 aspecte pe care nimeni nu ți le-a spus despre videochat:

 

  • Videochatul poate crea probleme emoționale spun specialiștii. Asta, pentru că modelele se prefac constant și trăiesc online o altă viață. Ajung, astfel, să nu mai știe cine sunt cu adevărat. În plus, videochatul este încă un domeniu blamat, iar acest lucru poate pune o amprentă negativă chiar și pe cel mai puternic psihic. Psihologii spun că în timp, modelele pot deveni instabile din punct de vedere emoțional, pot avea sentimente de nesiguranță, își pot pierde respectul de sine pot simți frustrare sau vinovăție.

 

 

  • Nu este simplu să faci bani din videochat, chiar dacă aproape toate persoanele implicate în acest domeniu spun că banii vin repede și fără prea mult efort. Foste modele au mărturisit că totul depinde de cât de mult ești dispusă să faci în materie de fantezii sexuale și jocuri erotice, pentru că cei care plătesc nu se mai mulțumesc cu simpla nuditate. De asemenea, studioul de videochat ales este extrem de important, atât din punct de vedere al comisionului, cât și a condițiilor de lucru sau a bonusurilor.  Exista unele studiouri care au interzis jucăriile erotice sau care practică și chatul non-adult. Asta înseamnă că pur și simplu discuți cu clienții.

 

  • Cultura generală face diferența chiar și în videochat. Managerii studiourilor spun că majoritatea persoanelor cu care lucrează sau colaborează au studii superioare (terminate sau în curs) și au lăsat în spate meserii de prestigiu în domenii precum: jurnalism, avocatură,  învățământ etc. Multe dintre aceste persoane, potrivit conducerii studiourilor de videochat, reușesc să facă mii de euro lunar, îmbrăcate sumar și discutând cu cei care au nevoie să se destăinuie, pe diverse subiecte, de la viața de zi cu zi și până la dezbateri ale unor teme cultural-sociale ori politice.

Un lucru este, însă, clar: România este lider mondial în industria videochatului, o industrie tot mai înfloritoare, în care lucrează peste o sută de mii de tineri români și unde salariile și bonusurile pot depăși chiar și industria de IT. 

sursa foto: shutterstock.com

DISTRIBUIȚI
loading...