Sănătate

Tarifele pentru serviciile medicale ale Spitalului Județean Buzău, la nivelul celor de anul trecut

Veste bună pentru buzoienii care au nevoie să apeleze la  serviciile medicale ale Spitalului Județean de Urgență. Unitatea medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Buzău a publicat recent lista tarifelor comune practicate în acest an pentru serviciile furnizate la cerere. Lista include serviciile medicale și alte servicii de care pacienții și/sau aparținătorii pot beneficia la cerere și care nu sunt acoperite de asigurarea de sănătate și se constată că nu sunt modificări semnificative față de anul precedent, tarifele pentru 2021 rămânând în cea mai mare parte aceleași.

Există o diferență la tariful  pentru imprimarea pe CD a rezultatului unei investigații Computer Tomograf (CT), care  se va face pentru o taxă de 10 lei, o majorare cu 6 lei față de anul trecut. De asemenea,  o consultație inițială va fi tarifată cu 70 de lei, iar una de control cu 50 de lei (față de 40 de lei, anul trecut).

Pe parcursul acestui an, taxa de însoțitor va fi de 15 lei, iar dacă însoțitorul dorește să îi fie asigurată și masa, taxa percepută va fi de 30 de lei pe zi. Pentru eliberarea unei copii de pe foaia de observație, persoanele fizice vor avea de plătit o taxă de 50 de lei, în timp ce societățile de asigurări vor fi taxate cu 100 de lei, iar copiile biletului de ieșire din spital și al scrisorii medicale se vor elibera contra unei taxe de 20 de lei. O copie a biletului cu rezultatele analizelor, radiografiilor sau investigațiilor CT va costa 30 de lei, iar copia actului constatator de naștere sau deces se va elibera contra sumei de 25 de lei. Copia după protocolul operator și alte documente arhivate se vor elibera pentru 20 de lei. Cei care vor avea nevoie de copii xerox ale unor documente, le vor putea obține în incinta spitalului, contra unei sume de 0,5 lei pe pagină. De asemenea, o consultație pentru eliberarea de aviz medical va costa 60 de lei.

În ceea ce privește tarifele pentru instruirea practică a elevilor din școlile postliceale sanitare, unitatea medicală va percepe 50 de lei pentru fiecare elev, în timp ce taxa pentru stagiul de practică sau pentru stagiile de reabilitare profesională va fi de 270 de lei.

La Maternitate, tariful pentru o consultație inițială la cerere este de 70 de lei, iar consultația de control se taxează cu 50 de lei. O ecografie 3D sau 4D costă 400 de lei.

Nu se vor deconta nici în acest an materialele sanitare și medicamentele pentru afecțiunile incluse în programele naționale de sănătate sau pentru bolile care necesită aprobarea comisiilor CNAS.

Lista conține și tarifele pentru diferite servicii medicale asigurate la cerere în cabinetele din Ambulatoriu, pe care cei interesați le pot consulta pe site-ul spitalului https://www.spitalulbuzau.ro/tarife.php.

Articole similare