Actualitate

Țară-țară, vrem ostași! Profesioniști

Ministerul Apărării Naționale continuă recrutarea pentru posturile de soldat gradat profesionist, anunță Centrul Militar Județean (CMJ) prin Biroul Informare–Recrutare, structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naționale care se ocupă de promovarea profesiei militare și recrutarea (înscrierea) candidaților, băieți și fete, pentru cariera militară.

Astfel, luni, 2 mai 2022, se dă startul înscrierilor pentru 1.049 de posturi de soldat/gradat profesionist disponibile în toată țara. Buzoienii interesați de o carieră militară se pot înscrie la sediul biroului informare-recrutare al CMJ.

Prezentarea în detaliu a Planului de recrutare a candidaților pentru posturile de soldat gradat profesionist în activitate care conține numărul de posturi pe arme/specialități militare, unități militare și localitățile de dispunere a acestora se face doar la sediul biroului informare-recrutare, iar fiecare candidat ce se va înscrie poate avea maxim 3 (trei) opțiuni”, precizează Centrul Militar Județean prin intermediul unui comunicat de presă.

Se pot înscrie persoanele de cetățenie română cu domiciliul stabil în România de cel puțin șase luni la data depunerii cererii de înscriere, cu vârsta minimă de 18 ani care nu depășesc vârsta de 45 ani la data finalizării programului de instruire și sunt absolvenți cel puțin al ciclului inferior liceal, în conformitate cu Legea nr. 1/2011, a Educației naționale, cu modificările și completările ulterioare.

„Candidații trebuie să îndeplinească o serie de criterii de recrutate generale și specifice. Informații detaliate referitoare la criterii și documentele necesare întocmirii dosarului de candidat se pot obține la sediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Buzău, situat în B-dul Unirii, nr. 140, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între orele 08.30-16.30 și marți între orele 10.30-18.30, dar și la telefon 0238-720.620. Pentru înscriere, potențialii candidați care se vor prezenta la sediul biroului informare-recrutare, având asupra lor actul de identitate, permisul de conducere (categoriile B,C – unde este cazul) și ustensile de scris personale”, se mai arată în comunicatul depresă al CMJ Buzău.

Articole similare