Monden

VIDEO / „Țapinarii” vin la Buzău

Celebrii artiști „Țapinarii”, ce cântă cu vocea și cu chitara, îi invită pe buzoieni sâmbăta viitoare, pe 25 martie, la un concert rupt din viața reală. Vedetele trupei promit versuri sincere despre căsătorie, amante, copilărie, parenting, divorț, criza de 40 de ani, pitzipoance, libertate, fericire.

„Vă așteptăm cu drag la concert, indiferent de starea civilă!”, a fost mesajul transmis de artiști. Locația aleasă pentru piesele desprinse din viața reală este „La Felinare,” iar suportul artiștilor Adrian Tănase (voce subțire și chitară) și Cosmin Covei (voce groasă) este de 40 de lei.

Trupa „Țapinarii” a luat ființă în anul 2001. Cosmin Covei făcuse un filmuleț-portret, având ca protagonist un pitic stripper, apoi a fost compusă și piesa „Sunt fericit”, iar filmulețul s-a transformat în videoclip muzical. Cenzurat la acea vreme, din cauza faptului că protagonistul apărea destul de sumar îmbrăcat, doar în chiloți, „Sunt fericit” a avut premiera pe TVR 1 la matinalul lui Robert Turcescu. Atomic TV a difuzat videoclipul în noaptea de Înviere în 2001. Difuzat de 11 ori doar într-o oră la „Metropolis” – ceea ce a însemnat un record -, videoclipul a avut un mare succes, fiind nominalizat la secțiunea videoclipul anului de către revista Musical Report.

Așa că, la primul lor concert din august 2001, Țapinarii au umplut până la refuz Strada de Vară. A urmat videoclipul piesei „Unde ești”, cu o fată supraponderală care cade de pe bloc, iar lansarea primului album a avut loc pe 17 octombrie 2001 în Green Hours și succesul s-a construit pas cu pas. Pe 28 octombrie 2006, „Țapinarii” au cântat pentru prima oară în Piața Constituției alături de Luna Amară, Sarmalele Reci, Altar, Buricul Pământului, Raza, Vama și Florin Chilian, susținând liberatea de exprimare fară teama de a supăra pe domnii puritani de orice fel.

Ultimul album al „Țapinarilor” a fost lansat în 2008, „7 păcate răscumpărate”, iar în 2010 a apărut pe piață un „Best Of”, cu toată activitatea muzicală din 2001-2010.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker