Actualitate

Tânără șoferiță, record de viteză

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 19 permise în urma neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 53 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 12 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile,  respectiv 120 de zile.

Recordul de viteză îi revine unei tinere în vârstă de 24 ani, din Vrancea. Aceasta rula pe DN2-E85, în afara localității Mihăilești, cu 155 km/h. Alte sancţiuni au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranţă (18), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (16), dar şi pentru alte abateri în trafic (19).

Alte patru permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și pentru neacordarea de prioritate. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 55.000 de lei.

Tot ieri, polițiștii au întocmit 4 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

„Facem apel la responsabilitate în trafic şi îi rugăm pe toţi participanţii la trafic să ALEAGĂ VIAŢA!

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă!

Viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!”, transmite IPJ Buzău.

 

 

Articole similare