Actualitate

Tânăra din Pogoanele care şi-a ucis copilul de nici 3 ani riscă ani mulţi de închisoare

Tânăra din Pogoanele care şi-a omorât în bătaie copilul de nici 3 ani, arestată preventiv luna trecută, a fost trimisă în judecată. Acuzaţiile sunt de violenţă în familie soldată cu decesul unui membru al familiei aflat în imposibilitatea de a se apăra. Pentru fapta sa, Georgiana Mihaela Andrei riscă până la 20 de ani de închisoare.

Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor la sfârşitul lunii iunie şi nu a primit încă un termen în camera preliminară. Cel mai probabil, tânăra va rămâne în arest până la soluţionarea dosarului.

Potrivit expertizei psihiatrice, ea avea discernământ în momentul în care a comis fapta. Femeia ar fi recunoscut la anchetă că şi-a lovit copilul până când acesta nu a mai respirat, deşi la început aruncase vina pe ceilalţi doi copii. Până la efectuarea expertizei psihiatrice, tânăra a fost internată la Spitalul de Neuropsihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca.

Tragedia a avut loc pe 1 februarie 2021, însă fapta a fost tratată de anchetatori ca moarte suspectă până când au ieşit la iveală detalii înfiorătoare din acest episod. Într-o clipă de furie, Georgiana Andrei, în vârstă de 27 de ani, şi-ar fi bătut copilul până l-a lăsat fără suflare. Băieţelul fusese lăsat în cameră cu doi fraţi mai mari, un băiat de 4 şi o fată de 11 ani. Iniţial, femeia a declarat că micuţul s-a autoaccidentat când se juca cu fraţii mai mari. „Sărea în pat şi a căzut pe podea”, le-a spus tânăra poliţiştilor şi rudelor. Cadrele medicale solicitate să-l preia pe băiatul plin de sânge au găsit victima în stop cardio-respirator, în faţa porţii, unde s-au chinuit mai bine de o oră să-l resusciteze. Efortul a fost însă în zadar. Rezultatele necropsiei au sosit cu o întârziere de peste două luni, iar acestea au indicat că moartea micuţului a fost violentă. Pe corp, el avea mai multe urme lăsate de muş­cături. Bănuielile procurorilor s-au adeverit atunci când fetiţa de 11 ani a rupt tăcerea, în cadrul audierilor care au avut loc în centrul de plasament în care este internată. La autopsie, medicii legişti au constatat că moartea băieţelului a fost una violentă, cu hemoragie intracraniană. Mai mult, copilaşul avea muşcături pe tot corpul. Mama micuţului ar fi declarat că l-a muşcat pe copil ca să-şi revină. Rezultatul necropsiei şi mărturia fiicei sale au fost suficiente pentru anchetatorii buzoieni, astfel că au decis să schimbe încadrarea faptei. Potrivit localnicilor din Po­goanele, copiii au taţi diferiţi, iar băieţelul decedat ar fi fost născut când concubinul tinerei era plecat din ţară. Bărbatul s-ar fi obişnuit cu ideea, dar scandalurile se ţineau lanţ în familie din această ca­uză. Acesta ar fi fost şi motivul pentru care tânăra intrase în depresie şi se răzbuna periodic pe copil.

Articole similare