Actualitate

Sute de polițiști buzoieni vor fi în stradă pentru Sărbători Pascale în siguranță

Poliţiştii buzoieni, alături de celelalte forţe de ordine, vor fi la datorie şi la acest sfârşit de săptămână, pentru ca toţi cetăţenii să se bucure de Sfintele Sărbători Pascale în deplină siguranţă.

Peste 220 de polițiștii buzoieni de polițiști vor acționa, zilnic în medie, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai celorlalte instituţii cu atribuţii de control, vor desfășura activități preventive în zona adiacentă lăcaşelor de cult, dar şi în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, terase ori zone de agrement, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

În perioada 30 aprilie – 3 mai, forțele de ordine vor fi pregătite să intervină pentru menținerea ordinii publice, prevenirea faptelor antisociale, sprijinirea cetățenilor în cazul unor situații de urgență și descurajarea activităților sau comportamentelor care pot favoriza răspândirea virusului SarsCoV-2.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor acţiona cu 50 de autospeciale şi 40 de aparate radar, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivele True Cam), pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor accidente grave.

În noaptea de Înviere, pentru menținerea ordinii publice la aceste manifestări religioase, vor fi angrenați peste 300 de polițiști.

Cei mai mulți dintre polițiștii aflați la datorie în această perioadă sunt din structurile de ordine publică şi rutieră.

Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv și polițiști de la alte structuri – transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, criminalistică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum şi poliţişti din cadrul serviciului de acţiuni speciale.

În noaptea de Înviere, în toate localitățile este permisă circulația credincioșilor în intervalul orar 20.00 – 05.00 pentru participarea la slujbele religioase. Polițiștii buzoieni vor avea o prezență activă în stradă în această perioadă, principala preocupare fiind prevenirea incidentelor și comportamentelor antisociale și nu sancționarea cetățenilor.

Reprezentanții IPJ Buzău reamintesc că, pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2, cetățenii trebuie să respecte recomandările privind purtarea corectă a măștii de protecție și igiena corespunzătoare a mâinilor, să evite zonele aglomerate și să păstreze distanța față de alte persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!