Sport

Surprize-surprize! HC infirmă pronosticurile și câștigă la Turda

Victorie impresionantă pentru băieții de la HC, după un meci care ar putea deveni de referință în acest sezon. Victima, nimeni alta decât Potaissa Turda, echipă obișnuită să evolueze în cupele europene.

Prima repriză a fost cât se poate de echilibrată, cu o ușoară notă de dominare a gazdelor. Ardelenii s-au desprins în trei-patru rânduri la două lungimi, însă Buzăul a revenit de fiecare dată, ca un yo-yo. Cu două minute înainte de pauză, „Lupii” treceau chiar în avantaj, după golul lui Dumitrana. La pauză, elevii lui Armanu conduceau deja cu două goluri, 18-16.

În a doua repriză, Buzăul a arătat ca o trupă de comando, capabilă să se ia la trântă cu orice adversar din Liga Zimbrilor: apărare agresivă, tranziție în mare viteză, precizie la aruncări. Cele trei ingrediente au făcut ca oaspeții să înscrie de șapte ori consecutiv, construind un avans imposibil de remontat, nouă goluri. Era 21-30 în minutul 46, după reușita lui Mosic, și nimic nu mai putea deturna cele trei puncte de pe destinația Buzău.

Pe final, s-a mai luat piciorul de pe accelerație, însă tot ce au putut face turdenii a fost, mai degrabă, o cosmetizare a statisticilor. S-a încheiat 34-36, victorie care o propulsează pe HC până pe poziția a cincea în Liga Zimbrilor, în ciuda pronosticurilor și a cotelor infime oferite de bookmakeri celor de la Potaissa.

De la Buzău, cei mai buni oameni au fost Dumitrana și Mosic, fiecare cu câte opt goluri. Mitic și Malasinskas au încris, la rându-le, de câte șapte ori. Remarcabilă și prestația lui Komok, cu șaisprezece parade.

  • HC Buzău: Komok, Tcaciuc – Dumitrana 8, Mosic 8, Malasinskas 7, Mitic 7, Ivancenco 3, Broască 2, Barros 1, Meduric, Păunescu, Bejinariu, Anton.
  • Antrenor: Gabriel Armanu

Rezultatul de la Turda îi propulsează pe „Lupi” până pe locul cinci în Liga Națională,  poziție „de pus în ramă” pentru Buzău. Iar fanii nu pot uita cum buzoienilor le-au scăpat două puncte printre degete la Baia Mare, acolo unde au fost egalați în ultima secundă, după un fault grosolan asupra lui Barros. Să sperăm că acestea nu vor conta atunci când se va fi tras linia, la finele campionatului.

Cu moralul excelent, HC se pregătește pentru un meci de „1 solist” la prima vedere, contra celor de la Vaslui. Moldovenii, cu Ovidiu Mihăilă antrenor, au fost la un pas de o surpriză colosală în meciul cu Dinamo, fiind depășiți la mustață, cu numai un gol. S-a terminat 26-27, după ce Vasluiul conducea la pauză, 14-12.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker