Sănătate

Știați că siliconul este folosit pentru proceduri chirurgicale estetice și la bărbați?

Mulți bărbați consideră că performanțele lor sexuale sunt influențate de lungimea organului penian. Când această lungime nu corespunde propriilor așteptări, ei caută soluții pentru a-i mări dimensiunea. Însă acesta este un organ complex din punct de vedere anatomic și creșterea sa în lungime nu este atât de simplă pe cât s-ar crede.

În ultimii ani, specialiști din domeniul medicinei au început să folosească siliconul în implanturile peniene și în acest articol discutam despre ce probleme pot trata de fapt aceste implanturi.

Diferența între implanturile în organul penian

Implanturile în organul penian numite și proteze peniene și catalogate drept dispozitive medicale au fost create pentru a trata pacienții cu disfuncție erectilă – definită ca incapacitatea de a obține și de a menține o erecție suficient de fermă pentru a facilita contactul sexual. Ele sunt folosite și pentru tratarea bolii Peyronie, o afecțiune care determină erecții curbate și uneori dureroase.

Este important să reții că aceste implanturi NU măresc apetitul sexual, nu intensifică plăcerea și, mai ales, nu măresc lungimea sau grosimea organul penian, ci doar ajută la obținerea și menținerea erecției. Ele sunt recomandate doar atunci când disfuncția erectilă are cauze de natură fizică, care nu au putut fi soluționate cu medicamente sau alte metode non-invazive.

Protezele peniene sunt compuse de cele mai multe ori din doi cilindri, un rezervor și o pompă care se inserează chirurgical în corp și se activează prin apăsarea pompei. Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale acestor implanturi este că odată montate ele pot distruge reflexul natural de erecție.

Spre deosebire de implanturile descrise mai sus, implanturile cu silicon Penuma pot mări grosimea organului penian. Ele sunt fabricate din silicon de tip medical, foarte moale, similar celui folosit pentru implanturile adresate feselor și bărbiei de exemplu. Deși introduse subcutanat, aceste implanturi, conturate pentru a se potrivi cu forma organului penian, sunt amplasate deasupra țesutului care permite funcționarea organului penian.

Implanturile Penuma sunt dispozitive cosmetice, create de medicul James Elist, chirurg urolog de peste 35 de ani. Siliconul pe care îl conțin se înfășoară în jurul țesutului organului penian, conferindu-i acestuia o circumferință mai mare. Totuși, aceste implanturi de silicon în organul penian NU măresc lungimea organului genital. Principalul motiv este că ele nu pot modifica țesutul spongios și vasele de sânge responsabile de dimensiunea acestuia în stare erectă.

Chiar dacă implanturile Penuma nu sunt încă disponibile în Romania, există soluții prin care îți poți mări organul genital.

Înainte de a apela la orice tratament de acest tip, este nevoie să discuți cu un medic specialist care te va ajuta să înțelegi în ce constau aceste soluții și cum îți vor influența viața.

Astfel, o operație de alungire ventrală sau alungire dorsală îți poate oferi acei centimetri în plus pe care îi dorești.

Aceste proceduri sunt realizate la clinica ultra-modernă Cosmedica de către medici cu experiență și expertiză. Aceștia te vor îndruma pas cu pas în alegerea celei mai potrivite soluții pentru ca tu să te bucuri de o viață intimă activă și împlinită.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker