luni, 10 august 2020

Startul viitoarelor ediții ale Ligilor Naționale de handbal, aproape sigur amânat! Ce spune președintele FRH, Alexandru Dedu

Cel mai pesimist scenariu, adus în discuție tot mai mult în ultima perioadă de antrenori și conducători din handbalul românesc, este pe cale să se ­ade­verească. Situația generală provocată de pandemia de coronavirus, cu un număr de infectării tot mai mare de la o zi la alta, va afecta în continuare handbalul românesc și este foarte puțin probabil ca startul în cele două ligi să poată fi luat la datele stabilite. În mod normal, luna viitoare, pe 19 august, este programat debutul noii ediții a Ligii Naționale masculine, iar pe 27 august, cel al Ligii Naționale feminine, plus Final Four-ul Cupei Româ­niei. Echipele din cele două ligi, printre care și HC Buzău și SCM Buzău, se antrenează, de la reluarea pregătirilor, doar în aer liber, în așteptarea momentului când vor putea intra în sală. Cum țara noastră înregistrează zilnic un număr din ce în ce mai mare de îmbolnăviri, nu se pune problema ridicării restricțiilor, iar pentru handbaliști și handbaliste acest lucru înseamnă, practic, imposibilitatea de a se antrena normal, în sală. În plus, disputarea unor meciuri amicale este, desigur, o utopie. Situația existentă în acest moment a fost comentată și de președintele FRH, Alexandru Dedu, care a anunțat că dacă echipele nu vor avea la dispoziție măcar două săptă­mâni pentru pregătirea în sală, competițiile nu vor porni la datele stabilite. ,,Într-un moment de anormalitate, să văd echipele pregătindu-se pe stadioane de fotbal, este o normalitate. Nu știu cât va mai dura această situație, mai avem aproape două săptă­mâni timp să luăm o decizie cu privire la desfășurarea competițiilor în luna august. Dacă echipele nu vor avea minim zece zile, două săptă­mâni, de pregătire în sală în condiții de joc, nu vom avea aceste evenimente luna următoare. Nu știu dacă vor fi meciuri, este posibil să fie, posibil să nu fie. Noi am încercat prin tot ce am putut să-i stimulăm pe sportivi să-și continue activitatea, pentru că mai devreme sau mai târziu pandemia se va termina și n-am vrea să vedem că anumite structuri se vor desființa și că sportivii se accidentează”, a spus Alexandru Dedu.

Ce pregește Federația dacă sezonul nu începe luna viitoare

Federația Română de Handbal a luat deja în calcul posibilitatea ca sezonul să nu înceapă la datele anunțate inițial ori ca întrecerile să fie întrerupte. Astfel, reprogramarea meciu­rilor la toate categoriile competiționale se poate face începând cu:

  • 7 zile de la momentul la care este posibilă reînceperea antrenamentelor specifice în sală, în cazul în care competițiile nu au început la datele stabilite sau au fost întrerupte pentru o perioadă mai mică de o lună și sportivii s-au putut pregăti în spații deschise cu minim zece zile înainte de intrarea în sală.
  • 14 de zile de la momentul la care este posibilă reînceperea antrenamentelor specifice în sală, în cazul în care competițiile nu au început la datele stabilite sau au fost întrerupte pentru o perioadă mai mică de o lună și sportivii nu s-au putut pregăti în spații deschise minim zece zile.
  • 21 de zile de la momentul reînceperii antrenamentelor specifice în sală, în cazul în care competițiile au fost întrerupte pentru o perioadă mai mare de o lună și sportivii s-au putut pregăti în spații deschise cu minim zece zile înainte de intrarea în sală.
  • 28 de zile de la momentul reînceperii antrenamentelor specifice în sală, în cazul în care competițiile au fost întrerupte pentru o perioadă mai mare de o lună și sportivii s-au putut pregăti în spații deschise cu minim zece zile înainte de intrarea în sală.

Toate aceste propuneri vor fi validate de Consiliul de Administrație al FRH în ședința din 30 iulie.

loading...
error: Content is protected !!