Economic

Start pentru eolienele de la Stâlpu

Problemă rezolvată în cazul eolienelor ce ar urma să fie amplasate în zona localității Stâlpu. Dacă la mijlocul lunii februarie OPINIA dezvăluia motivul pentru care proiectul a fost întârziat, acum lucrurile au revenit la normal.  Mult așteptatul proiect al eolienelor va începe în curând, după ani de zile în care autoritățile „s-au luptat cu hârtiile”.

„Cam toate sunt OK, au intrat pe făgaș normal, se va da o hotărâre de guvern în care să facem schimb de teren ca să nu afecteze proiectul, pentru că aveam două eoliene care se suprapuneau cu gropile de împrumut (de pe Autostrada A7, n.r.) și sperăm să îi dăm drumu și să începem să lucrăm la Stâlpu”, a declarat pentru OPINIA primarul comunei Stâlpu, Stelian Gioabă.

Astfel, potrivit celor declarate de primarul localității Stâlpu, luna mai ar fi cea în care s-ar da startul eolienelor de pe raza acestei localități. În urma acestui proiect ar urma să fie amplasate la Stâlpu șapte eoliene, la Movila Banului tot șapte și la Ulmeni opt. Acest parc eolian va transforma puterea stațiilor de la 110 la 400 kV.

Comuna Stâlpu a devenit o atracție pentru investițiile în energia verde imediat după marele proiect al liniei electrice Cernavodă-Stâlpu, un obiectiv de interes național. Este vorba despre o investiție de 75 de milioane de euro, esențială pentru consolidarea securității energetice a României, un proiect de interes comun la nivel european, care beneficiază de cofinanțare nerambursabilă de 27 de milioane de euro prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei. Acesta face parte din Coridorul Nord-Sud de interconexiuni de energie electrică din Europa Centrală și din Europa de Sud-Est și are rolul de a consolida secțiunea dintre coasta de vest a Mării Negre și restul sistemului european.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker