vineri, 03 iulie 2020

Spitalul Județean nu are alocați bani pentru dezvoltare

Proiectele cu fonduri europene pe care le va derula Spitalul Județean Buzău reprezintă o gură de oxigen având în vedere că, în acest an, cea mai mare unitate medicală din județ nu are alocate fonduri pentru dezvoltare, iar cele pentru funcționare sunt și ele la limită.

Consilierii județeni au aprobat pentru Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău, un buget de  190.570.000 de lei, o sumă ceva mai mică decât cea  alocată de Consiliul Județean anul trecut. Din acesta, 144 de milioane de lei vor fi direcționați pentru cheltuieli cu personalul. Cu toate acestea, în acest an se vor demara lucrările pentru modernizarea UPU, lucru care fost confirmat de președintele Petre Emanoil Neagu, care a anunțat că după Paște va avea loc și semnarea contractului de finanțare din fonduri europene pentru proiectul de extindere și modernizare a UPU, proiect ce a fost întârziat din cauza unor modificări impuse de  schimbarea reglementărilor în domeniul construcțiilor.

De asemenea, tot în acest an va continua și programul de modernizare și extindere a blocului operator al Spitalului Județean Buzău, demarat anul trecut, dar care a întârziat pentru au fost constatate pe parcurs probleme ce țin de construcția clădirii, care nu ar fi putut fi identificate la momentul întocmirii proiectul inițial. Astfel a fost nevoie de întocmirea unor acte adiționale, motiv pentru care lucrările au fost întrerupte până la punerea la punct a documentației.

loading...
error: Content is protected !!