Sănătate

Spitalul Județean de Urgență Buzău a scos la concurs 27 de posturi

După tentativa de la sfârșitul lunii martie de a angaja mai mulți medici, Spitalul Județean de Urgență Buzău scoate la concurs 27 de posturi în diferite secții. Este vorba despre posturi care au mai fost publicate și în sesiunile anterioare, dar pentru care nu a candidat nimeni. Pentru cele 31 de posturi care s-au scos la concurs la sfârșitul lunii martie și-au manifestat interesul doar șase medici.

Deoarece lipsa perso­nalului medical se simte în continuare, în Spitalul Județean Buzău au fost scoase la concurs alte 27 de posturi. Astfel, se caută doi medici pentru Secția de Medicină Internă, alți doi neurologi la Secția de Medicină Internă și patru cardiologi, dintre care doi pentru Secția de Cardiologie și alți doi la Compartimentul Terapie Intensivă Coronarieni. Posturi vacante mai sunt și în Secția de Oncologie Medicală, unde se caută doi medici. Pentru Gastroenterologie, Nefrologie și  Dermato-Venerologie este scos câte un post de medic. Și în secțiile ATI, Pediatrie și Neonatologie, dar și în compartimentul ATI al Secției Neonatologie este nevoie de personal medical, fiind disponibil câte un post. De asemenea, mai este disponibil un post în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, unul în Cabinetul de Oncologie și un post la Cabinetul Diabet Nutriție și Boli Metabolice. Încă un post este vacant în specialitatea medicină ­ge­nerală cu drept de liberă practică, competență/ates­tat în medicină de urgență la UPU-SMURD și unul de pediatru tot în această secție.

Alte patru posturi sunt disponibile la Cabinetul Multifuncțional Pârscov, unde se caută câte un medic pentru cabinetele ORL, Pediatrie, Chirurgie Generală și Medicină Internă.

Își pot depune candidatura medici cu drept de liberă practică, specialiști sau primari, confirmați în specialitatea respectivă, rezidenți care se află în ultimul an de pregătire în specialitatea pentru care candidează, iar dosarele de concurs se depun la Serviciul Resurse Umane al Spitalului Județean Buzău, până pe data pe 12 iunie.

Pentru a fi considerat complet, dosarul trebuie să conțină o cerere în care se menționează postul pentru care candidatul vrea să concureze, copia xerox de pe diploma de medic și adeverința sau certificatul de confirmare în gradul profesional, copia certificatului de membru al organizației profesionale cu viza pe anul în curs, dovada din care să rezulte că acesta nu a fost sancționat de către Colegiul Medicilor din România, cazierul judiciar, certificat medical din care să rezulte că este apt fizic și neuropsihic pentru a exercita activități aferente postului pentru care candidează, chitanța de plată a taxei de concurs, care este în valoare de 150 de lei, și copia actului de identitate care trebuie să fie în termen de valabilitate.

Spitalul Județean Bu­zău va susține costurile contractelor de locuință de serviciu și utilități pentru medicii noi angajați care nu dispun de locuință în Buzău, în limita unui plafon lunar de 1.000 lei. Cei care vor să obțină informații suplimentare, o pot face de la Serviciul Resurse Umane, la numărul de telefon 0238.720.689, interior 166.

Articole similare