Sănătate

Spitalele buzoiene, pregătiri pentru  valul patru al pandemiei

Chiar dacă autoritățile centrale par să nu fi auzit despre iminența celui de-al patrulea val al pandemiei Covid-19, anunțat pentru sfârșitul acestei veri, la nivel local autoritățile buzoiene au început deja pregătirile.

Incidența cazurilor de infecții cu noul Coronavirus este, la nivelul județului Buzău, de 0,04 la mia de locuitori, cu niciun caz nou în această săptămână. Chiar dacă datele par optimiste, riscul unui nou val este major, mai ales dacă luăm în calcul faptul că procentul persoanelor vaccinate nu este foarte mare. Tulpina indiană începe să își facă simțită prezența și se dovedește a fi destul de contagioasă.

Pentru a nu fi prinși pe nepregătite, în această săptămână a avut loc, la Prefectura Buzău, o întâlnire de lucru la care au participat managerul Spitalului Județean de Urgență, Claudiu Damian, managerul Spitalului de Boli Cronice Smeeni, Marilena Dobrescu, managerul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu, managerul Spitalului Orășenesc Nehoiu, Sergiu Remisovschi, precum și reprezentanți ai Spitalului CFR Buzău și ai Direcției de Sănătate Publică. Scopul acestei întâlniri a fost stabilirea capacității de preluare a pacienților infectați cu Covid-19 de către unitățile sanitare buzoiene. În urma discuțiilor s-au stabilit mai multe măsuri care urmează să fie organizate și implementate până pe 15 septembrie, sub supravegherea Instituției Prefectului, care va monitoriza evoluția îndeplinirii acestora.

Astfel, la Spitalul din Râmnicu Sărat se va extinde rețeaua de oxigen în mai multe saloane, dar și se va urmari și identificarea și angajarea de medici pentru secțiile ATI. La Spitalul CFR se urmărește creșterea capacității de stocare prin montarea mai multor butelii de oxigen care să aiba o autonomie mai mare, iar Spitalul de Boli Cronice Smeeni va fi dotat cu cinci concentratoare de oxigen cu o capacitate de 10l/min. Nu în ultimul rând, la Spitalul Orășenesc Nehoiu se urmă­rește proiectarea și execuția unei instalații de oxigen pentru secția de Terapie Intensivă, dar și repararea liftului defect, astfel încât să fie realizate circuite separate pentru pacienții Covid și non-Covid.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker