ActualitateEducație

Spiritul Crăciunului, însuflețit prin activități cu elevii în bisericile din județ

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Eparhiei Buzăului și Vrancei a elaborat un nou proiect catehetic, intitulat „Hristos Se naște, slăviți-L!”, care se va derula în perioada postului Nașterii Domnului.

Preoții  urmează să îl pună în aplicare în parohii, cu ajutorul voluntarilor din rândul cadrelor didactice, învățători, profesori de Religie sau de la alte discipline.

„Proiectul se adresează deopotrivă copiilor, adolescenților și tinerilor, urmărind cunoașterea și argumentarea semnificației religioase a evenimentului prăznuit pe 25 decembrie, integrarea copiilor în comunitatea liturgică și parohială, conștientizarea laturii social-filantropice a Crăciunului, precum și dezvoltarea creativității artistice și literare”, informează pr. cons. Dan Necula, pentru site-ul arhiepiscopiabzvn.ro.

Potrivit aceleiași surse, proiectul, care are  binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, propune realizarea a șase  întâlniri între cadrele didactice și copii în cadrul cărora să se desfășoare activități precum pregătirea unui repertoriu de colinde, prezentarea unor icoane, realizarea unor felicitări de Crăciun, proiecție de film, colindarea persoanelor vârstnice bolnave și singure din parohie sau a celor din centrele sociale. De asemenea, se pot desfășura și alte activități practice, la alegerea catehetului, în funcție de mijloacele de care dispune parohia.

Preoții au la dispoziție mai multe teme, activități practice, cateheze elaborate, afișe specifice perioadei Postului Nașterii Domnului, pentru a intensifica  slujirea catehetică parohială, pornind de la anumite repere tematice: „Cum ne pregătim pentru Postul Crăciunului?”; „Maica Domnului – ocrotitoarea copiilor”; „Sfântul Andrei în Dacia (Scythia Minor)”; „Sfântul Nicolae, model de credință și dragoste față de semeni”; „Hristos Se naște, slăviți-L! Hristos din ceruri, întâmpinați-L!”; „Nașterea Domnului, bucuria copiilor și a părinților”, se mai arată în comunicatul pr. cons. Dan Necula.

Articole similare